QUATRE MESOS DE LLUITA CONTRA LA COVID-19

Mor un metge xinès la pell del qual es va tornar negra després de contreure el coronavirus

Hu Weifeng va treballar a l'hospital de Wuhan amb Li Wenliang, un dels primers doctors en advertir de l'epidèmia

actualidad 484463422 150770257 1706x9601

actualidad 484463422 150770257 1706x9601

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels dos metges de l’hospital de Wuhan (la Xina) la pell del qual es va tornar negra després de contreure el coronavirus va morir divendres passat després de més de quatre mesos de lluita contra la malaltia, segons ha anunciat la cadena xinesa CCTV.

Hu Weifeng va treballar en aquest centre mèdic amb Li Wenliang, un dels primers metges en advertir que estava esclatant una epidèmia i que va ser silenciat pel Govern xinès. Li va morir a causa de la Covid-19 a principis de febrer.

La de Hu Weifeng és una de les poques morts per coronavirus que la Xina ha reconegut en els últims dies

Les fotos de Hu i el seu company Yi Fan amb la pell negra van sorprendre el món l’abril passat. Els dos estaven en primera línia d’atenció a pacients amb Covid-19 i van contreure la malaltia. Van entrar en coma induït i al despertar van descobrir que el to de la seva pell s’havia enfosquit.

Possible conseqüència de la cloroquina

Els metges van atribuir el canvi en el color al fet que se’ls havia administrat cloroquina, el medicament contra la malària que es va arribar a utilitzar com a tractament contra el coronavirus. Utilitzar-lo podria haver perjudicat el fetge dels pacients; i per això el canvi en la coloració de la pell.

Notícies relacionades

Estudis més recents van desaconsellar l’ús tant de la cloroquina com de la hidroxicloroquina contra la Covid-19 pels seus possibles efectes adversos per a la salut.

Mentre que el seu company Yi es va curar i la pell va recuperar el color original, Hu va seguir en tractament fins a la setmana passada, quan va morir a l’hospital.

Temes:

Xina Coronavirus