NOVA APARICIÓ

Kim Jong-un reforçarà la «dissuasió nuclear» de Corea del Nord

El dirigent reapareix en una reunió amb alts caps militars en què s'han abordat la polítiques de defensa

53513313 60

53513313 60 / STR (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha reaparegut aquest dissabte en una reunió amb alts càrrecs militars de l’Exèrcit nord-coreà, després de la seva última aparició fa més de 20 dies enmig de les especulacions sobre un possible empitjorament del seu estat de salut.   

En la reunió s’han abordat les «noves polítiques per augmentar la dissuasió de guerra nuclear del país» així com la disposició de posar les forces militars estratègiques «en una operació d’alerta màxima», segons ha informat l’agència nord-coreana de notícies KCNA.

També es van acordar mesures «per augmentar decisivament la capacitat de cop amb foc d’artilleria» de l’Exèrcit nord-coreà, afirma la informació, que també informa que en la reunió es van acordar ascensos no detallats en la direcció militar.

El líder nord-coreà va presidir la reunió, segons aquesta agència, si bé les autoritats no han precisat quan es va celebrar la trobada, tot i que les ordres firmades pel líder estan datades aquest mateix dissabte.

En concret, Kim ha firmat set ordres relacionades amb mesures militars preses durant la reunió, entre les quals s’inclouen les destinades a reorganitzar el sistema del comandament militar.

Notícies relacionades

El líder nord-coreà va reaparèixer el 2 de maig en la inauguració d’una planta de fertilitzant a la localitat de Sunchon, a la província de Phyongan Sud. L’absència del mandatari nord-coreà en la visita anual per commemorar el naixement del seu avi i primer líder de Corea del Nord, Kim Il-sung, va portar alguns mitjans a especular si podria haver tingut greus problemes de salut.

Aquesta reunió es va dur a terme enmig d’un nou estancament en els contactes entre Washington i Pyongyang per aconseguir la desnuclearització de la península coreana.