PRÒXIM ORIENT

Condemnat un extremista israelià per assassinar tres membres d'una família palestina

L'atacant va llançar un còctel molotov contra la vivenda a Cisjordània el 2015

El tribunal considera el succés un «acte de terror» i el 9 de juny dictarà la pena definitiva

zentauroepp53452132 lod  israel   18 05 2020   israeli right wing activist amira200518170204

zentauroepp53452132 lod israel 18 05 2020 israeli right wing activist amira200518170204 / Avshalom Sassoni POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amiram Ben-Uliel, l’extremista israelià que va llançar una bomba incendiària a una vivenda palestina i va matar tres membres de la família Dawabshe, entre els quals un nadó, ha sigut avui condemnat per tres assassinats i dos intents d’assassinat. L’atac va tenir lloc el juliol del 2015, a la localitat palestina de Duma, a prop de Nablus (nord de Cisjordània), a les 4 de la matinada, quan el condemnat va llançar un còctel molotov dins de la vivenda i li va calar foc mentre la família dormia.

Els morts van ser el matrimoni Saad i Reham Dawabshe i el seu nadó, Alí, de 18 mesos, mentre que l’altre dels seus fills, Ahmed, que llavors tenia 4 anys, va sobreviure, però amb cremades al 60% del cos i va estar durant mesos ingressat en un hospital israelià.

El Tribunal de Districte de Lod ha considerat que Ben-Uliel, de 25 anys i resident en una colònia jueva a Cisjordània, va actuar amb «conspiració per cometre un crim d’odi» i, tot i que ha declarat que no pertany a una «organització terrorista», la sentència considera el crim com un «acte de terror», cosa que pot agreujar la pena. La cort farà una altra vista el 9 de juny, abans de confirmar la pena definitiva. 

Sospita d’altres atacants

Notícies relacionades

Husein Dawabshe, pare de Reham, va declarar després de conèixer el veredicte: «Sento que el judici es va fer per a d’altres, no per a mi. No portarà de tornada la meva filla, el seu marit i el meu net. Però no vull que un altre nen hagi de ser al lloc d’Ahmed. Hem passat per un gran trauma i no ho oblidaré en cent anys», va informar el diari israelià ‘Haaretz’.

El tribunal va assenyalar que no és possible descartar que Ben-Uliel, que va confessar el seu crim, hagi ocultat la participació d’altres persones en l’atac.

Temes:

Palestina Israel