crisi sanitària

Els EUA acusen la Xina d'intentar piratejar els informes sobre el desenvolupament d'una vacuna per al coronavirus

Segons l'FBI, el gegant asiàtic estaria utilitzant els seus espies més experimentats per robar les dades obtingudes

U.S. President Donald Trump takes questions during the daily coronavirus response briefing at the White House in Washington, U.S., March 27, 2020. REUTERS/Jonathan Ernst

U.S. President Donald Trump takes questions during the daily coronavirus response briefing at the White House in Washington, U.S., March 27, 2020. REUTERS/Jonathan Ernst / JONATHAN ERNST (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Policia Federal dels Estats Units (FBI) i el Departament de Seguretat Nacional han acusat aquest dilluns la Xina d’intentar piratejar els informes sobre el desenvolupament d’una vacuna i un possible tractament amb què fer front al coronavirus. Segons fonts de l’FBI, el gegant asiàtic estaria utilitzant els seus espies i pirates més experimentats per robar les dades obtingudes pels Estats Units sobre el desenvolupament d’una vacuna.

Una desena de països han començat a fer ús de pirates per mirar d’obtenir la quantitat d’informació més gran possible sobre la forma en què altres països estan combatent el virus, tal com ha informat el diari local ‘The New York Times’. Diversos alts càrrecs han explicat a aquest mitjà de comunicació que Pequín està mirant de fer-se amb «propietat intel·lectual de gran valor sobre vacunes i tractaments mitjançant mètodes il·lícits».

Notícies relacionades

El Govern nord-americà té la intenció d’emetre una acusació formal aquesta mateixa setmana, la qual se centrarà en el robatori cibernètic per part d’«actors no tradicionals». Aquesta acusació seria l’últim intent de l’Administració del president, Donald Trump, de culpar la Xina de ser l’origen de la pandèmia i de treure beneficis, posteriorment, del virus.

El secretari d’Estat nord-americà, Mike Pompeo, ha assegurat que hi ha un gran nombre de proves del fet que el virus prové d’un laboratori de la ciutat xinesa de Wuhan, on es va originar la pandèmia al desembre. Les agències d’intel·ligència, no obstant, diuen que no han arribat a una conclusió sobre això, però han indicat que les proves apunten que l’origen del brot es troba en un mercat d’animals salvatges de Wuhan.