per evitar multituds

Austràlia tanca les seves platges més famoses pel coronavirus

Algunes s'han convertit en els principals focus d'infeccions locals

Fins ara s'han detectat 5.795 casos de Covid-19 al país i 40 morts

segea52953513 melbourne  australia   28 03 2020   police officers inform b200328092026

segea52953513 melbourne australia 28 03 2020 police officers inform b200328092026 / SCOTT BARBOUR

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats australianes han tancat aquest dilluns algunes de les seves platges més emblemàtiques per evitar els contagis de Covid-19, després que aquest cap de setmana s’hi congreguessin milers de banyistes.

La gran passió dels australians per les platges i l’atracció que exerceixen sobre els turistes, especialment els joves, ha fet que el Municipi de Northern Beaches hagi ordenat a partir de demà el tancament de cinc de les seves platges, entre les quals Manly i Dee Why, conegudes com les zones costaneres del nord de Sydney més atractives per als turistes i aficionats als esports aquàtics.

Aquestes dues platges i la de Bondi, a l’est de la ciutat i que ja va ser clausurada el mes passat després que milers de persones s’hi congreguessin desatenent les normes de distanciament físic, s’han convertit en alguns dels principals focus d’infeccions locals de Nova Gal·les del Sud, segons les autoritats sanitàries de l’Estat.

Escoles obertes

Al turístic estat de Queensland, al nord-est d’Austràlia, el municipi de Gold Coast també va anunciar que tancarà des de demà algunes de les seves platges més famoses, entre les quals la de Surfers Paradise, després de la presència d’una allau de banyistes.

«Desafortunadament, el cap de setmana passat, van arribar a Gold Coast els forans en massa. Temo que aquest nombre augmentarà per Setmana Santa», ha declarat l’alcalde, Tom Tate, als periodistes.

Fins ara, s’han detectat 5.795 casos de Covid-19 a Austràlia, dels quals han mort 40 pacients, cosa que ha obligat el Govern australià a tancar establiments no essencials, endurir les mesures de distanciament físic entre les persones, el tancament d’espais públics i restringir les reunions a un màxim de dos individus.

No obstant, les guarderies i les escoles segueixen obertes i la recomanació és quedar-se a casa tret que es necessiti sortir per treballar, fer compres i fins i tot fer exercici, el que permet a la població acudir a les milers de platges que no estan tancades.

Les multes

Cada jurisdicció s’encarrega d’imposar les sancions per violar les restriccions implementades per frenar la propagació de la pandèmia i que poden arribar fins als 11.000 dòlars australians (6.130 euros) a Nova Gal·les del Sud, on s’han produït aproximadament la meitat dels casos de coronavirus.

Notícies relacionades

Les autoritats d’aquest estat han obert diumenge una investigació penal pel desembarcament d’unes 2.700 persones el 19 de març del ‘Ruby Princess’, de les quals moltes van viatjar a altres ciutats del país.

El creuer de 18 pisos, que amb les seves 11 morts i més de 600 casos és el principal focus d’infecció a Austràlia, està ancorat a uns cent quilòmetres al sud de Sydney amb més de mil membres de la seva tripulació a bord, dels quals uns 200 mostren símptomes de coronavirus.