'La seva mascareta, gràcies': Tailàndia instal·la màquines expenedores contra el Covid-19

Les peces són de tela i es poden aconseguir per menys d'un euro al canvi en estacions de tren urbà de Bangkok

maquinas mascarillas tailandia / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

Bangkok ha instal·lat màquines expenedores amb mascaretes de tela a diverses estacions de tren urbà, arran de la imposició a tots els passatgers de portar-les durant el seu viatge per frenar l’expansió de la Covid-19. Les mascaretes, confeccionades per presos del Departament de Correccionals, es poden adquirir des d’aquest dijous i costen 25 bahts per unitat (0,76 dòlars o 0,7 euros).

«Volem evitar el contacte físic i frenar la propagació del virus. Els compradors se sentiran més còmodes i segurs al comprar (les mascaretes) a les màquines», va declarar Wasin Vannapruges, director de mercadotècnia d’Airport Rail Link. Aquesta línia de tren elevat, que gestiona la companyia pública Ferrocarril Estatal de Tailàndia, connecta el principal aeroport del país i el centre de la capital i comptarà amb punts de venda tres estacions.

Segons el director de mercadotècnia l’empresa no traurà beneficis de les vendes i estudien ampliar el nombre de màquines a la resta d’estacions.

Ús obligatori per al transport 

El ministeri tailandès de Sanitat va imposar des del 25 de març l’ús obligatori de mascaretes per a tots els viatgers a les cinc línies de metro subterrani i tren elevat de Bangkok amb l’objectiu de frenar la propagació del virus.

Notícies relacionades

Malgrat que l’ús de mascareta no és obligatori a tot Tailàndia, els ciutadans acostumen a utilitzar-les quan estan malalts fins i tot abans que comencés la pandèmia de la Covid-19.

Tailàndia, que a mitjans de gener va ser el primer país a detectar infectats pel coronavirus fora de la Xina, va anunciar aquest dijous 54 nous casos, fet que augmenta el total a 2.423 d’infectats, entre els quals 32 defuncions.