crisi sanitària mundial

L'Eurocambra obre les seves instal·lacions i cuines a les persones sense llar

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, anuncia que donaran 1.000 àpats al dia a Brussel·les i que persones sense sostre podran dormir en un dels seus edificis

zentauroepp53052171 brussels  belgium   07 04 2020   a pedestrian with a mask pa200408163105

zentauroepp53052171 brussels belgium 07 04 2020 a pedestrian with a mask pa200408163105 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La cantina de l’Eurocambra a Brussel·les començarà a cuinar 1.000 àpats al dia per a les persones sense llar i el personal sanitari. «La força d’Europa és la seva solidaritat i com a Parlament Europeu volem continuar donant exemple. Les nostres cuines prepararan 1.000 àpats al dia que es distribuiran entre aquells que ho necessiten i els qui treballen sense parar als hospitals», ha anunciat el president del Parlament Europeu, David Sassoli.

A més d’obrir les seves cuines, l’Eurocambra també ha decidit posar a disposició de la regió de Brussel·les capital un dels seus edificis perquè puguin dormir-hi persones sense sostre i perquè pugui ser utilitzat també pel personal sanitari en funció de les necessitats mèdiques. Concretament, segons les previsions, una part de l’edifici s’utilitzarà per allotjar les persones sense llar i una altra per acollir persones en aïllament o en recuperació.

De moment, no hi ha estimacions de quantes persones podrien accedir a aquestes dependències i dependrà «de les necessitats» i de la coordinació amb les autoritats belgues. No obstant, fonts de la cambra estimen que podrien acollir-s’hi unes 100 persones. «Estem al costat dels que pateixen, dels que treballen incansablement als hospitals, de les ciutadanes i ciutadans de Brussel·les, com els d’Estrasburg i Luxemburg, que ens acullen i que avui necessiten ajuda. La força d’Europa està en la nostra capacitat de ser solidaris», ha recordat.

Instal·lacions d’Estrasburg

Notícies relacionades

De fet, el Parlament Europeu també ha posat les seves instal·lacions a Estrasburg a disposició del Govern francès, que utilitzarà l’edifici de la seu parlamentària de la capital alsaciana com a centre de consultes del Covid-19 en el qual es realitzaran tests de coronavirus, segons va anunciar fa uns dies la secretària d’estat d’Assumptes Europeus, Amélie de Montchalin.

Seran, no obstant, la prefectura del Baix Rin i l’ajuntament d’Estrasburg els responsables de decidir com utilitzar aquestes instal·lacions en el marc del pla de confinament. «Estic profundament tocat per l’anunci del president del Parlament Europeu. És un gest humanista que l’honra i que mostra la vinculació del Parlament Europeu amb Estrasburg», destacava aquesta setmana l’alcalde Roland Ries. El Parlament Europeu també ha posat la seva flota de cotxes a disposició de les dues ciutats