ALERTA PEL CORONAVIRUS

La Xina tancarà les fronteres als estrangers aquest dissabte

Suspendrà l'entrada de forans, tot i que comptin amb visat o permís de residència

Pequín «s'ha vist forçat» a adoptar la mesura «davant de la situació del brot i les pràctiques en altres països»

zentauroepp52841721 milan  italy   18 03 2020   chinese doctors belonging to an 200318184903

zentauroepp52841721 milan italy 18 03 2020 chinese doctors belonging to an 200318184903 / MATTEO BAZZI

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

La Xina ha adoptat dues contundents mesures en un mateix dia per blindar-se contra una epidèmia que ha quedat virtualment erradicada del seu territori. El país asiàtic prohibirà a partir de la mitjanit de dissabte l’entrada d’estrangers, fins i tot dels que disposen de visat i permís de residència. El comunicat descriu la mesura de «temporal» i en supedita la vigència a l’evolució de la crisi. «La Xina seguirà en contacte amb totes les parts i gestionarà els intercanvis personals amb la resta del món en circumstàncies especials», continua.

Només els estrangers amb visat diplomàtic o en missions oficials queden exempts de la prohibició. Els que pretenguin volar a la Xina per a activitats econòmiques especials, comercials, científiques, tecnològiques o humanitàries podran sol·licitar el visat a les autoritats. L’Agència d’Aviació Civil ja havia reportat hores abans la freqüència de vols d’entrada i sortida. La nova normativa permet a les aerolínies locals i estrangeres operar un sol vol setmanal cap a cada país.

Condicions de tornada

Notícies relacionades

La reacció respon a la dinàmica de les xifres. La Xina suma dos dies consecutius sense contagis locals i tot just un grapat en tota la setmana. L’epidèmia, segons Pequín, ha sigut «pràcticament erradicada» després de més de dos mesos d’estrictes quarantenes i mesures que han devastat l’economia. Però els contagis importats de viatgers sumen diverses dotzenes diàries, superen ja els 500 casos en l’última setmana i són la principal amenaça d’una «segona onada» que terroritza un país extenuat. Molts xinesos en la diàspora tornen aquests dies a la seva pàtria des de països on el coronavirus causa estralls.

Els aeroports tenien previst rebre aquesta setmana 1.073 vols internacionals i els esforços de les autoritats se centren a gestionar aquesta potencial amenaça. Les condicions de tornada, tant per a estrangers com nacionals, s’han anat extremant. Els viatgers compleixen ara una quarantena de dues setmanes en un hotel designat per les autoritats i es paguen l’estada.

Temes:

Xina Coronavirus