PROTESTES AL PAÍS NORD-AMERICÀ

L'assassinat d'una nena de 7 anys commociona Mèxic

La indignació se suma al sotrac de fa uns dies, quan una dona va ser esquarterada per la seva parella

zentauroepp52338160 mex5281  ciudad de m xico  m xico   17 02 2020   habitantes 200217195614

zentauroepp52338160 mex5281 ciudad de m xico m xico 17 02 2020 habitantes 200217195614 / Sashenka Gutierrez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El brutal assassinat de la Fátima, una nena de set anys el cadàver de la qual va ser trobat aquest cap de setmana dins d’una bossa al sud de Ciutat de Mèxic, ha commocionat Mèxic a penes uns dies després que una dona fos esquarterada per la seva parella.

L’11 de febrer passat, la menor va ser segrestada al sortir de la seva escola a Ciutat de Mèxic. D’acord amb les primeres informacions, la petita esperava que la seva mare arribés a recollir-la però algú se la va emportar. Els familiars van denunciar la desaparició i el 15 de febrer el cos de la petita va ser trobat a l’alcaldia de Tláhuac, al sud de la capital, dins d’una bossa de plàstic.

La cap de govern de la capital mexicana, Claudia Sheinbaum, va declarar aquest dilluns en el seu compte oficial de Twitter que «aquest crim no quedarà impune». «És indignant, aberrant, dolorós que algú sigui capaç de ferir una nena», va dir, i va assegurar que la Secretaria de Seguretat Pública i la Fiscalia de la ciutat treballen «amb totes les seves energies i personal per trobar els culpables i portar-los davant de la justícia».

Crítiques al model

Durant la seva conferència matinera, el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, va assegurar que «és molt lamentable que això passi» i va atribuir aquest crim «als problemes socials, familiars, és una malaltia social».

Va atribuir aquest tipus de problemàtiques al grau de descomposició social. «És un efecte del model neoliberal perquè els crims no només es resolen amb policies i presons o mà dura, hem de moralitzar», va dir.

Aquest dilluns pares de família de l’escola on va ser segrestada la petita es van manifestar amb pancartes enganxades a l’entrada del recinte en les quals es llegia «Ni una més. Ja n’hi ha prou», «Exigim justícia per la Fátima», entre altres consignes.

Notícies relacionades

El cas es va convertir en tendència a les xarxes socials, amb l’etiqueta #JusticiaParaFátima, mentre els familiars estan planejant mobilitzacions per exigir que el cas s’aclareixi.

L’assassinat de la Fátima succeeix una setmana després de la mort i esquarterament d’Ingrid Escamilla per part de la seva parella sentimental. El cas va causar una onada d’indignació que va portar protestes feministes divendres passat i dissabte en diversos punts del país.

Temes:

Mèxic