relacions diplomàtiques

Borrell s'entrevistarà demà amb Pompeo a Washington

El cap de la diplomàcia europea viatja als EUA després que manifestés el rebuig dels Vint-i-set al pla de pau de Trump per a l'Orient Mitjà

zentauroepp52122812 european union foreign policy chief josep borrell gives a pr200205134649

zentauroepp52122812 european union foreign policy chief josep borrell gives a pr200205134649 / Vahid Salemi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de la diplomàcia de la UE, Josep Borrell, té previst viatjar demà a Washington per entrevistar-se amb el secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo. La visita de Borrell es produeix dos dies després que manifestés el seu rebuig i el dels Vint-i-set al pla de pau presentat pel president nord-americà, Donald Trump, per a l’Orient Mitjà i que és molt avantatjós per als interessos d’Israel.

La UE va expressar ahir dimarts la seva preocupació per la possibilitat que Israel s’annexionés a la vall del Jordà i altres parts de Cisjordània. «Ens preocupen especialment les declaracions sobre la perspectiva d’annexió de la vall del Jordà i altres parts de Cisjordània. En línia amb la llei internacional i les resolucions rellevants del Consell de Seguretat de l’ONU, la UE no reconeix la sobirania d’Israel sobre els territoris ocupats des de 1967», va indicar Borrell.

Notícies relacionades

En una declaració en nom dels Vint-i-set, l’alt representant comunitari per a la Política Exterior va assegurar que «els passos cap a l’annexió, si s’implementen, no podrien passar sense resposta».

Rebuig palestí

Trump va revelar el 28 de gener el seu pla de pau per a l’Orient Mitjà, una «solució de dos estats realista» que afavoreix els interessos d’Israel i ofereix als palestins una sobirania limitada sobre el seu futur país, mentre deixa intactes els assentaments israelians. El pla de Trump, que va topar amb el rebuig immediat dels líders palestins, atorgaria a Israel el control íntegre de Jerusalem com a capital i li permetria annexionar la vall del Jordà, que ocupa prop del 30% del territori palestí de Cisjordània, una possibilitat que l’ONU considera il·legal.