Trenca el silenci

El príncep Enric sobre la seva sortida de la Casa Reial: «No hi havia cap altra opció»

En un nou episodi de la novel·la que es desenvolupa al Palau de Buckingham, el duc de Sussex va afirmar que aquesta decisió li va portar «mesos de converses i anys de desafiaments»

principe-harry-inglaterra

principe-harry-inglaterra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El príncep Enric ha trencat el seu silenci per primera vegada des que ell i la seva dona, Meghan Markle, van fer públic que desitjaven retirar-se com a membres sèniors de la Casa Reial, i va assegurar que «realment no hi havia cap altra opció».

El duc de Sussex ha explicat durant un sopar a Londres per a una organització benèfica que la decisió que va prendre amb la seva dona «no va ser una cosa a la lleugera», sinó que es va produir després de «mesos de converses i anys de desafiaments».

«M’entristeix molt que hagi arribat a això», ha assegurat Enric, que ha reconegut «que no sempre» ho ha fet bé, «però respecte a això, realment no hi havia cap altra opció», ha recalcat.

Els costos d’aquesta decisió

Les paraules del príncep Enric es produeixen l’endemà que el Palau de Buckingham emetés un comunicat en què confirmaven que els ducs de Sussex deixaven de ser «membres actius de la família reial» britànica.

D’acord amb el text, «amb la benedicció» de la reina Isabel II, la parella està obligada a retirar-se dels deures reials, inclosos els nomenaments militars, i «ja no rebran fons públics» per aquestes tasques de representació.

En aquest sentit, els Sussex continuaran mantenint els seus patronats i associacions, però ja no podran representar formalment la reina, ni utilitzar els seus títols de Sa Altesa Reial.

Tornar milions d’euros

Notícies relacionades

A més, el duc i la princesa de Sussex han manifestat la seva intenció de tornar els 2,4 milions de lliures (més de 2,8 milions d’euros) de diners públics recentment rebuts per a la reforma de la seva residència oficial, Frogmore Cottage, en la qual continuaran vivint quan siguin al Regne Unit.

El passat 8 de gener el príncep Enric i Meghan Markle van revelar la seva intenció de «fer un pas enrere com a membres sèniors de la família reial» amb vista a ser econòmicament independents i viure un temps fora del Regne Unit, previsiblement al Canadà.