CATÀSTROFE AÈRIA

Protestes a Teheran contra el règim per mentir sobre l'avió abatut

La ira popular s'ha desencadenat per la mentida inicial del Govern sobre els motius de l'accident

zentauroepp51692509 iranians light candles for the victims of ukraine internatio200111211335

zentauroepp51692509 iranians light candles for the victims of ukraine internatio200111211335

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars d’iranians s’han manifestat aquest dissabte a Teheran contra el règim i la Guàrdia Revolucionària per mentir inicialment sobre la demolició per error de l’avió ucraïnès que va causar la mort als seus 176 ocupants.

Els ciutadans es van congregar al principi a la porta de la Universitat Tecnològica Amir Kabir per encendre espelmes en homenatge als morts, entre els quals hi havia nombrosos estudiants.

La vetlla es va ampliar i va derivar aviat en una protesta contra les autoritats, que van reconèixer que el Boeing 737 va ser abatut dimecres passat per un míssil disparat pels seus sistemes de defensa aèria.

«La renúncia [dels responsables] no és suficient, un judici és necessari» o «que es morin, que es morin per aquesta vergonya» i «mentiders» van ser alguns dels crits corejats, segons van confirmar a Efe testimonis.

 «Mort al dictador»

Els lemes també van pujar de to fins a arribar a «Mort al dictador», en al·lusió al líder suprem, Ali Khamenei, i demanar un referèndum al país.

Notícies relacionades

Als voltants de la universitat, així com en altres zones sensibles del centre de Teheran, es va començar a desplegar un ampli dispositiu de forces de seguretat.

La ràbia popular s’ha vist augmentada pel fet que les autoritats neguessin inicialment la hipòtesi de la demolició de l’avió malgrat que ja havia sigut plantejada per diversos països, com el Canadà.

Temes:

Iran