Tragèdia aèria

Almenys 12 morts a l'estavellar-se un avió al Kazakhstan

L'accident podria haver sigut causat per un error del pilot o per fallades tècniques, segons el Govern

kazajistan-accidente-avion

kazajistan-accidente-avion

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 12 persones han mort a l’estavellar-se un avió a Almati (Kazakhstan) en què viatjaven 95 passatgers i cinc membres de la tripulació. Fonts del Govern han avançat que l’accident podria haver-se produït com a conseqüència d’una fallada tècnica o un error del pilot.

L’avió de l’aerolínia Bek Air volava a la capital del país, Astanà, segons ha informat el Comitè de Regulació Tècnica i Metrologia del Kazakhstan i recull el diari local ‘Liter’. «Avui, 27 de desembre del 2019, a les 07.22, el vol núm. Z2100 de l’aerolínia Bek Air que feia la ruta Almati-Astanà ha perdut altura durant l’enlairament», han explicat des del Comitè.

«Segons dades preliminars han mort nou persones inou més han resultat ferides, entre les quals sis nens», ha dit el portaveu d’aquesta entitat, Nursultan Nurajmetov.

Tasques de rescat

Concretament, han assenyalat que s’ha produït una col·lisió amb un edifici de dos pisos i que les tasques d’evacuació han començat immediatament.

Notícies relacionades

En aquest moment, els serveis mèdics i les forces de seguretat estan treballant a la zona i s’ha creat una comissió governamental dirigida pel vice primer ministre per aclarir les circumstàncies d’aquest accident. «Fins que s’aclareixin les circumstàncies de l’incident, els vols d’aquest tipus d’aeronaus se suspenen temporalment», han indicat des del Comitè.

En el seu compte de Twitter, el president del Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, ha expressat les seves condolences als familiars de la víctimes mortals i ha assegurat que «els responsables de l’accident seran sancionats d’acord amb la llei».