RUMB A L'ANTÀRTIDA

Desapareix un avió militar xilè amb 38 persones a bord

L'aeronau complia tasques de recolzament logístic i traslladava personal per a la revisió de l'oleoducte flotant

c130-hrcules

c130-hrcules

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un avió Hèrcules de la Força Aèria de Xile (FACh) ha desaparegut la passada matinada amb 38 persones a bord quan es dirigia a la base antàrtica xilena Presidente Eduardo Frei Montalva des de la ciutat de Punta Arenas (sud), van informar fonts militars.

L’aeronau es va enlairar a les 16:55 hores (19:55 GMT) d’aquest dilluns de la Base Aèria Chabunco de Punta Arenas i va perdre contacte radial a les 18:13 hores (21:13 GMT), va detallar la FACh en un comunicat.

El contacte radial es va perdre a les 18:13 hores (21:13 GMT) de dilluns, quan l’avió es trobava a 700 km de Punta Arenas i a 500 km de la seva destinació a l’Antàrtida, ha detallat en una conferència de premsa el director d’operacions de la FACh, el general Francisco Torres.

«L’avió es dona per sinistrat perquè l’autonomia de vol s’ha complert. A les 00.40 es dona per establert que a l’avió se li acaba el combustible, per tant aquest ja no es troba volant», va explicar Torres.

L’autoritat de la FACh no va descartar la possibilitat que l’avió hagi pogut amarar, ja que es tracta d’«un procediment establert en tota mena d’aeronaus».

L’aeronau té quatre motors i pot volar tot i que algun falli, ha dit el general, que ha afegit que les condicions meteorològiques eren bones i estan descartades com a causants de l’esdeveniment.

Recerca marítima

Les autoritats van declarar l’estat d’alerta per la pèrdua de les comunicacions i van activar mitjans aeris i marítims de la Força Aèria i de l’Armada per a la recerca de l’avió i el potencial rescat dels seus passatgers.

Vaixells mercants que es troben a la zona també han sigut cridats a ajudar en la recerca i a més es va informar que la Força Aèria de l’Uruguai posarà un Hèrcules a treballar en aquestes tasques.

A bord del C130 Hèrcules, pertanyent al Grup d’Aviació n. 10, hi viatgen 38 persones, de les quals 17 són tripulants de l’aeronau i 21, passatgers.

Notícies relacionades

L’aeronau complia tasques de recolzament logístic i traslladava personal per a la revisió de l’oleoducte flotant de proveïment de combustible de la base antàrtica xilena i per fer tractament anticorrosiu de les instal·lacions de la zona.

El president xilè, Sebastián Piñera, ha manifestat sentir-se consternat per l’accident i ha ordenat al ministre de Defensa l’inici de les operacions de recerca i rescat.