TRAGÈDIA AÈRIA A L'EUROPA DE L'EST

Cinc morts en un accident aeri a Ucraïna d'un avió procedent de Vigo

L'aparell, que cobria la ruta entre la ciutat espanyola i Istanbul amb escala a Lviv, es va quedar sense combustible

El mateix avió ja va tenir un contratemps a l'aterrar fa un parell d'anys a Vigo, quan un objecte va colpejar les hèlixs

cinco muertos tras aterrizaje forzoso en ucrania de avion procedente de vigo / periodico

2
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas

Cinc persones han perdut la vida aquest divendres al matí quan un petit avió de càrrega Antonov An-12 s’ha estavellat als voltants de l’aeroport de Lviv, a l’oest d’Ucraïna, segons han anunciat els serveis d’emergència locals. L’aparell s’havia enlairat hores abans de l’aeroport de Vigo i tenia previst realitzar una escala per proveir-se, abans de continuar el vol cap a Istanbul.

El ministre ucraïnès de Transports, Vladislav Krikli, ha informat en un post difós a Facebook que l’Antonov pertanyia a la companyia Ukraine Aeroalians i transportava a bord vuit persones, set membres de la tripulació i un acompanyant. L’aparell, segons la mateixa font, es va veure obligat a fer un aterratge d’emergència a les proximitats de Soklilniki, no gaire lluny de l’aeròdrom de destí. Entre els morts no hi ha cap ciutadà espanyol, segons han assegurat fonts d’Exteriors a Madrid, que han precisat que l’ambaixada espanyola a Kíev està en contacte amb les autoritats locals en el cas que es produís alguna novetat sobre això.

D’acord amb la versió del Ministeri per a les Situacions d’Emergència ucraïnès, l’aparell va desaparèixer dels radars a les 7.10 hores, una hora menys a Espanya. Uns trenta minuts més tard, un membre de la tripulació va informar per ràdio que s’havien vist obligats a aterrar d’emergència. Els equips de rescat van trobar les restes de l’aparell a tan sols un quilòmetre i mig de la pista de l’aeròdrom, sense que s’observés cap incendi. A partir de les 9.00 hores es van anar extraient, un a un, els membres de la tripulació, que eren en vida a l’interior de l’avió. Dos dels cossos encara no havien sigut localitzats al migdia.

Tasques de rescat

Notícies relacionades

En els treballs de rescat, que s’han prolongat durant tot el matí i continuaven a la tarda, hi estan participant unes vuit desenes de persones, totes elles adscrites al Ministeri per a les Situacions d’Emergència a l’‘óblast’ (‘regió’) de Lviv. El mateix Krikli ha precisat com a causa del sinistre la falta de combustible de l’aparell, que no va poder arribar fins a la pista d’aterratge. Alguns comentaris crítics a la seva pàgina de Facebook acusaven l’empresa noliejadora d’haver intentat estalviar diners, amb un resultat tràgic. 

No és la primera vegada que l’avió es veu embolicat en un incident durant el seu pas per l’aeroport de Peinador. Segons va informar fa dos anys ‘Faro de Vigo’, un cop d’origen desconegut, probablement un ocell, va doblar les hèlixs de l’aparell abans d’aterrar. L’Antonov va quedar llavors immobilitzat durant una setmana a l’aeròdrom de la ciutat gallega fins que van arribar les peces de recanvi. L’alcalde de la ciutat, Abel Caballero, ha informat que l’avió sinistrat transportava peces d’automoció.