El Govern australià mobilitza l'Exèrcit per ajudar els bombers davant de la gravetat dels incendis

Almenys un miler de vivendes han sigut calcinades pel foc, 800 de les quals a Nova Gal·les del Sud, on s'han cremat tres milions d'hectàrees, una àrea similar a Bèlgica

koala / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern d’Austràlia ha mobilitzat l’Exèrcit per assessorar els bombers en la lluita contraels incendis forestals que cremen des de l’agost passat al sud-est del país, va dir aquest divendres el primer ministre, Scott Morrison.

Els assessors militars seran enviats a cadascun dels 14 centres de control de Nova Gal·les del Sud, l’estat més afectat pels focs, que podrien empitjorar en els pròxims dies a causa de l’augment de les temperatures.

«Continuarem fent tot el que estigui a les nostres mans perquè els nostres bombers tinguin tots els recursos i el suport que necessitin», va afirmar Morrison en un comunicat.

Incendis a Nova Gal·les del Sud, Austràlia / EFE

En cas que sigui necessari, el primer ministre va assenyalar que l’Exèrcit proveirà buldòzers, tancs d’aigua i tropes per lluitar contra els incendis.

Morrison va assenyalar que les Forces Armades ja col·laboren amb helicòpters en les tasques de recerca i rescati també donen suport per al transport, allotjament i repartiment d’aliments i combustible.

Almenys vuit persones han mort a causa dels focs que també han afectat els estats de Nova Gal·les del Sud, Austràlia del Sud, Victoria i Queensland.

Almenys un miler de vivendes han sigut calcinades pel foc, 800 a Nova Gal·les del Sud, on s’han cremat tres milions d’hectàrees, una àrea similar a Bèlgica.

Durant aquests dieshan augmentat les veus que demanen la remuneració i la professionalització dels milers de bombers voluntarisque fa setmanes i mesos que treballen sense parar contra els focs.

Un bomber treballa en l’extinció d’un incendi als voltants de Sydney / DPA

A més, els grups ecologistes han acusat el primer ministre pel seu suport a la indústria del carbó i per negar-se a relacionar l’augment de les temperatures i dels incendis amb la crisi climàtica.

Notícies relacionades

Els incendis van començar abans de l’inici de l’estiu austral, que comença al desembre i en què s’espera escassetat de pluja fins al 21 de març.

Els focs més greus viscuts al país oceànic en les últimes dècades van ocórrer a principis de febrer del 2009 a l’estat de Victoria (sud-est): van causar 173 morts i 414 ferits.