MDL Beast Festival a Riad

L'Aràbia Saudita arresta 50 persones per assetjament sexual durant un festival

La pena pot arribar fins a cinc anys de presó en cas de reincidència, cometre'l amb menors o discapacitats, o en el lloc de treball, estudi o allotjament.

zentauroepp51487430 in this friday dec  20  2019 photo  people attend a concert 191226223321

zentauroepp51487430 in this friday dec 20 2019 photo people attend a concert 191226223321

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats saudites han detingut50 persones per assetjament sexual després de denúncies, algunes a través de les xarxes socials, de diverses dones que van assistir a un festival de música, segons ha informat aquest dijous la Policia de Riad.

El portaveu de la Policia de la capital, el coronel Shaker bin Suleiman al Tuwaijri, ha assegurat en un comunicat publicat per l’agència oficial de notícies SPA que les autoritats de seguretat han arrestat mig centenar de persones «després de trobar proves sobre la seva participació en delictes d’assetjament». I ha agregat que les autoritats han rebut «denúncies presentades per diversos ciutadans i residents».

Diverses dones que van assistir al festival musical MDL Beast Festival, que va tenir lloc entre el 19 i el 21 de desembre passat a Riad amb la participació de més d’un centenar d’artistes i músics, han denunciat a les xarxes socials haver patit assetjament en l’esdeveniment.

«Molt increïble nivell d’assetjament»

Un dels vídeos més compartits ha sigut el d’una jove nord-americana que ha narrat que li va encantar la festa però que el públic va ser detestable a causa «de l’increïble, molt increïble, nivell d’assetjament» i que algunes persones van intentar tocar-la i agafar-la mentre ballava. «Vaig veure noies vestides amb abayes i amb vel, que van ser agafades», ha denunciat.

El portaveu policial s’ha fet ressò d’aquests vídeos afirmant que «mostren un grup de persones assetjant diverses dones». «Les investigacions i els procediments de recerca van donar com a resultat la identificació de 24 sospitosos involucrats que després van ser arrestats», ha assenyalat.

Dos anys de presó i 23.000 euros de multa

Notícies relacionades

El delicte d’assetjament pot arribar fins a dos anys de presó i una multa de 100.000 rials (uns 26.000 dòlars, prop de 23.500 euros).

La pena pot arribar fins a cinc anys de presó en cas de reincidència, cometre’l amb menors o discapacitats, o en el lloc de treball, estudi o allotjament.