Ataquen amb còctels molotov la productora brasilera que va retratar Jesucrist com a gai

El programa, disponible a Netflix, ha despertat una forta polèmica i líders evangèlics en demanen la prohibició

efoguqqlfetpxpo-800x450-nopad

efoguqqlfetpxpo-800x450-nopad

2
Es llegeix en minuts
Efe

La productora del grup humorístic brasiler Porta dos Fundos, guanyador d’un Emmy, va patir a la Nit de Nadal un atac amb còctels molotov a la seva seu de Rio de Janeiro, enmig de la polèmica generada pel seu especial de Nadal en què presenten Jesucrist com un homosexual.

Dos artefactes van ser llançats a la matinada d’aquest dimarts, vigília de Nadal, contra la façana de l’edifici on hi ha localitzada la productora del col·lectiu, segons van informar els seus assessors en un comunicat. L’impacte dels còctels molotov va provocar un foc que va causar danys materials a l’entrada i la recepció de l’edifici que va haver d’extingir un agent de seguretat privat que estava de guàrdia.

Porta dos Fundos, un exitós col·lectiu d’humor creat per cinc amics, va informar que havien entregat les imatges de les càmeres de seguretat a les autoritats de Rio de Janeiro.

Així mateix, va condemnar «qualsevol acte d’odi i violència» i espera que els responsables «siguin trobats i castigats», mentre va reafirmar la seva disposició a continuar treballant «més unit, més fort i més inspirat per la llibertat d’expressió».

La Policia ha obert una investigació per aclarir els motius de l’atac.

El programa especial de nadal d’aquest any de Porta dos Fundos, titulat «La primera tentación de Cristo» i disponible a la plataforma Netflix, ha generat una intensa controvèrsia al Brasil, després de les queixes de líders evangèlics, que n’exigeixen la prohibició.

A l’obra, el grup, que ja havia protagonitzat polèmiques per altres abordatges satírics sobre assumptes religiosos, relata en la seva producció de 46 minuts les peripècies de Jesús per presentar el seu nòvio a la família.

El diputat Eduardo Bolsonaro, fill del president del Brasil, l’ultradretà Jair Bolsonaro, va arribar a qualificar la pel·lícula de «porqueria» i els creadors de «persones que no representen la societat brasilera».

Alguns col·lectius cristians també han expressat la seva disconformitat en les últimes setmanes a través de les xarxes socials contra el que consideren una ofensa.

Notícies relacionades

El Congrés també ha reaccionat després que una comissió de la Cambra de Diputats decidís convocar els representants de Netflix en el país sud-americà perquè ofereixin explicacions sobre l’obra, tot i que encara no hi ha data per a la compareixença.

Porta dos Fundos va ser guardonat el mes passat amb el premi a la millor comèdia en la 47a edició delsEmmy Internacional pel seu programa especial de Nadal de l’any passat, en el qual la història versa sobre dotze apòstols afectats per una nit d’alcohol a la recerca de Jesucrist