ALARMA A OSTRAVA

Almenys sis morts en un tiroteig en un hospital de la República Txeca

La policia confirma que el presumpte autor s'ha tret la vida

checa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys sis persones han mort i dues més han resultat ferides de gravetat en un hospital de la ciutat txeca d’Ostrava quan una persona ha començat a disparar en una sala d’espera. La policia ha confirmat que l’autor de l’atac s’ha tret la vida d’un tret poc després.

L’atacant, trobat mort al seu cotxe després d’emprendre la fugida, era un home convençut que estava greument malalt i que ningú el volia atendre, tal com ha relatat a una emissora local el cap de l’autor dels trets.

El succés ha passat poc després de les 07.00 (6.00 GMT) a la sala d’espera del departament de traumatologia de l’Hospital Facultatiu d’Ostrava, al nord-est del país centreeuropeu, quan un home sense tinença legal d’armes va obrir foc a curta distància contra les persones que esperaven ser ateses.

Un dels ferits es troba en estat greu a l’UCI i dos més han sigut operats i estan fora de perill, segons han confirmat fonts dels serveis de socors d’Ostrava.

Notícies relacionades

Centenars de persones, entre pacients i personal de l’hospital, han sigut evacuats, mentre que l’activitat als centres universitaris adjacents va quedar interrompuda.

La República Txeca va registrar una matança similar fa quatre anys, quan vuit persones van morir en un tiroteig en un restaurant de la localitat d’Uhersky Brod, a l’est del país.