novetat editorial

Melania i Donald Trump dormen en habitacions separades

Un llibre de recent aparició escrit per una periodista de la CNN relata la vida de la primera dama dels Estats Units a la Casa Blanca

zentauroepp51210738 u s  first lady melania trump smiles as she visits the salva191204153148

zentauroepp51210738 u s first lady melania trump smiles as she visits the salva191204153148 / LISI NIESNER

3
Es llegeix en minuts
Guillermo García Ballescá (EFE)

La primera dama dels Estats Units, Melania Trump, dorm en una habitació diferent de la del seu marit, el president Donald Trump, i en ocasions se sent relegada pel paper preponderant que ocupa Ivanka, fruit del matrimoni del mandatari amb la seva primera dona, Ivana, explica la periodista de la CNN Kate Bennett al seu llibre ‘Free, Melania: The unauthorized biography’.

En la seva obra, que surt a la venda avui als EUA, Bennett, que cobreix la Casa Blanca i els assumptes relacionats amb la primera dama, revela les interioritats de la vida de Melania i dona llum sobre la relació que té amb el seu marit i amb Ivanka.

Melania Trump viu en les seves pròpies estances dins de la Casa Blanca, fet que converteix la parella presidencial en una de les poques que no han compartit dormitori, detalla la periodista de la cadena CNN en la seva obra. La primera dama no només fa el seu dia a dia en habitacions diferents de les de Donald Trump, sinó que, a més, va decidir ubicar-se en una planta diferent de la del seu marit.

El llibre descriu les incomoditats relacionades amb el fet de viure en aquest històric edifici, i és que, malgrat que la residència ocupa més de 9.000 metres quadrats, la dona del comandant en cap no pot caminar pels jardins del complex quan li vingui de gust, obrir una finestra sense l’autorització del Servei Secret o regular el termòstat al seu aire.

Picabaralla en el viatge

Melania Trump té més poder del que realment aparenta a l’ala oest de la Casa Blanca, on estan situades les oficines del poder Executiu. Per exemple, Bennett assenyala que la primera dama va ser directament responsable de l’acomiadament de Mira Ricardel, assessora adjunta de Seguretat Nacional de Trump, després que les dues dones tinguessin una picabaralla en el viatge de la dona del mandatari a l’Àfrica el 2018. El novembre de l’any passat, la Casa Blanca va anunciar la sortida de la consellera després que l’oficina de la primera dama demanés obertament el seu acomiadament.

Segons mitjans de comunicació, Ricardel es va enfrontar amb el personal de la primera dama per una qüestió relacionada amb el viatge de Melania a l’Àfrica: El diari ‘The Wall Street Journal’ va informar que Melania sospitava, a més, que Ricardel havia filtrat històries negatives sobre ella i el seu equip a la premsa. La primera dama va ser també responsable –narra el llibre– que la Casa Blanca decidís prescindir el 2017 de la cap de Servei Angella Reid, que s’encarregava de supervisar les activitats administratives de la mansió presidencial.

La relació entre la dona de Donald Trump i Ivanka Trump no és tan amigable com abans del desembarcament de la família a la Casa Blanca, exposen a ‘Free, Melania: The unauthorized biography’ fonts de l’entorn de la primera dama. Malgrat l’aparent relació cordial que les dues dones comparteixen, la figura sense precedents i no oficial de ‘primera filla’ que ocupa Ivanka molesta Melania, argumenta Bennett, ja que en ocasions se sent relegada a un segon pla i ha causat algun drama en el si familiar.

Centres de detenció

Aquesta tensió va quedar exemplificada quan Melania va portar una gavardina de Zara amb el polèmic missatge «‘I really don’t care, do u’?» («Realment no m’importa, i a tu?») durant una visita a la frontera amb Mèxic el juny del 2018 a centres de detenció de menors immigrants. Segons l’opinió de Bennett, es tractava d’un missatge dirigit a Ivanka: «Crec, i encara ho penso, que la gavardina va ser un dard [dirigit] a Ivanka i els seus intents gairebé constants de vincular-se a punts positius de l’Administració», escriu la periodista.

Notícies relacionades

Una anècdota curiosa i aparentment irrellevant que revela l’autora, i que demostra la influència que la primera dama té sobre el president dels EUA, és el fet que, a petició de Melania, els Trump van estar a punt de comprar un gos per a la residència presidencial malgrat la coneguda aversió del cap d’Estat cap a les mascotes i la seva fòbia als gèrmens en general.

Bennett assegura que aquest desig va estar tan a prop de materialitzar-se que Melania fins i tot va estar esbrinant detalls sobre races i les atencions que un gos requereix. Finalment, la família va decidir que el conegut com a millor amic de l’home no tenia lloc al seu cor, o almenys a casa seva.