ENTREVISTA EN LA BBC

El príncep Andreu, en una situació complicada per l'acusació de la dona que l'acusa d'abusos

La dona afirma que va ser «esclava sexual» d'Epstein i que va ser forçada a mantenir relacions amb l'aristòcrata sent menor

undefined51184016 in this image taken from video issued by the bbc  virginia r191202201641

undefined51184016 in this image taken from video issued by the bbc virginia r191202201641

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Virgina Giuffre, la dona que afirma haver sigut «esclava sexual» del pederasta americà Jeffrey Epstein i haver-se vist forçada a mantenir relacions sexuals amb el príncep Andreu d’Anglaterrasent menor d’edat, ha reiterat les seves acusacions.  En una edició especial del programa d’investigació de la BBC Panorama, titulat PanoramaEl príncep i l’escàndol Epstein, que s’emet aquest dilluns a la nit, Giuffre ha parlat per primera vegada del cas en una televisió britànica. L’adolescent, que llavors es deia Virginia Roberts, tenia 17 anys la primera vegada que va mantenir una trobada sexual amb el duc de York.

«Era un període de la meva vida en què tenia por realment. Ell sap el que va passar. Jo sé el que va passar. I només un de nosaltres està dient la veritat», ha declarat a la BBC. Testimoni d’aquella trobada infame és una foto d’Andreu, passant el seu braç per la cintura de la noia, amb Ghislaine Maxwell, al fons, la dona sospitosa de proporcionar noies a Epstein. El príncep Andreu rebutja taxativament les acusacions i diu que no recordar Giuffre. Els advocats de les víctimes als Estats Units demanen que declari davant l’FBI.

La trobada de la BBC amb Giuffre va ser gravada abans que el fill d’Elisabet II concedís a la cadena pública una desastrosa entrevista sobre l’escàndol, en la qual no va mostrar cap simpatia per les víctimes d’Epstein, ni remordiments per la seva amistat amb el bilionari, trobat mort aquest estiu a la seva cel·la, en una presó a Nova York. La reacció de repudi en l’opinió pública va ser tal que la reina va ordenar apartar-lo de totes les tasques oficials de la Corona. Després s’ha vist obligat a presentar la renúncia de les nombroses organitzacions de les quals era patró.  

Finances dubtoses 

Notícies relacionades

Andreu de York, amb la reputació de viure molt per sobre dels seus ingressos oficials, s’enfronta a noves al·legacions relacionades amb els seus assumptes financers. El duc va ser durant anys representant especial del Regne Unit per a comerç internacional i inversions. El dominical ‘Mail on Sunday’ l’acusa de conflicte d’interessos amb el multimilionari David Rowland, al qual el diari al·ludeix com a «amic molt pròxim» del príncep.

Uns correus mostren com va estar«promocionant discretament» un banc privat a Luxemburg propietat de la família Rowland. El ‘royal’ tenia, a més, el 40% d’una companyia d’inversió en el paradís fiscal de les illes Verges, propietat de Rowland. El príncep Andreu va haver de deixar el seu lloc d’‘ambaixador’ comercial el 2011, a l’haver sigut fotografiat al costat d’Epstein, després que aquest sortís de la presó.