Crisi a Xile

Cinc 'carabineras' resulten ferides al ser atacades per manifestants

Les agents van ser abordades amb ferros, pedres i altres objectes contundents

AME7890. SANTIAGO (CHILE), 20/11/2019.- Manifestantes y carabineros se enfrentan este miércoles en la Plaza Italia, rebautizada popularmente como Plaza de la Dignidad, durante una jornada marcada por las movilizaciones en contra del sistema privado de pensiones, en Santiago (Chile). EFE/Alberto Valdés

AME7890. SANTIAGO (CHILE), 20/11/2019.- Manifestantes y carabineros se enfrentan este miércoles en la Plaza Italia, rebautizada popularmente como Plaza de la Dignidad, durante una jornada marcada por las movilizaciones en contra del sistema privado de pensiones, en Santiago (Chile). EFE/Alberto Valdés / Alberto Valdés (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc policies van resultar ferides en una més de les manifestacions que es van realitzar a Santiago i que van arribar a la seva cinquena setmana.cinquena setmana

Els Carabineros van confirmar que l’agressió va passar passades les 12.00 de dimecres (hora local), quan la patrulla que estava de servei per una marxa convocada al centre de la capital.

Va ser en la intersecció del carrer Amunategui amb la Alameda, on les ‘carabineras’ van ser abordades amb ferrospedres i altres objectes contundents per un grup d’aproximadament 400 persones.

«A causa de la crida a una concentració i posterior desplaçament que van efectuar integrants de la Central Unitària de Treballadors (CUT), des de plaça Itàlia fins a arribar davant la CUT, es van disposar serveis policials amb la finalitat de protegir aquesta activitat», va explicar el major Gonzalo Urbina, comissari de la 3a Comissaria de Santiago.

Notícies relacionades

Urbina va afegir que la manifestació va partir i es va desenvolupar de manera pacífica, i que els aldarulls es van donar al final: «Covardament, un grup de 400 persones van procedir a atacar un grup policial, integrat per personal femení majoritàriament, i cinc ‘carabineras’ van resultar lesionades en diverses parts del cos».

«Atacs covards que van patir mitjançant elements contundents com ara ferros, pedres i ampolles», va concloure. Les funcionàries van acabar amb ferides de caràcter reservat.

Temes:

Xile