A LA SEU DE BERLÍN

Greenpeace 'roba' la C de CDU per castigar Merkel per la seva política climàtica

Els activistes creuen que la cancellera no fa res per conservar la Creació i no mereix portar la lletra dels seus valors cristians

Greenpeace environmental group stage a protest in front of the party headquarters of Germany’s Christian Democratic Union (CDU) in Berlin, Germany, November 21, 2019.    REUTERS/Fabrizio Bensch

Greenpeace environmental group stage a protest in front of the party headquarters of Germany’s Christian Democratic Union (CDU) in Berlin, Germany, November 21, 2019. REUTERS/Fabrizio Bensch / FABRIZIO BENSCH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Activistes de Greenpeace van robar aquest dimecres la lletra C de la seu a Berlín de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) al considerar que amb la seva política climàtica el partit de la cancellera, Angela Merkel, no fa res per conservar la Creació i, per tant, no mereix portar la lletra que resumeix els seus valors cristians.

Els activistes van retirar per posar «en lloc segur» la C del rètol en lletres vermelles de la CDU a la façana vidrada de la Konrad-Adenauer-Haus i van descendir des de la teulada de la seu del partit per deixar un missatge.

Vídeo amb l’acció

Darrere de les lletres restants DU van penjar una pancarta, de manera que el missatge final que podia llegir-se deia: «DU sollst dones Klima schützen» (TU has de protegir el clima).

Mentrestant, una altra versió de la C, com a motxilla gegant portada per un activista, s’allunyava de les seves companyes DU per escenificar el divorci.

Marion Tiemann, experta mediambiental de l’organització ecologista va explicar al diari ‘Der Tagesspiegel que han posat «en lloc segur la C de la CDU, perquè el partit afirma voler conservar la Creació, però amb la seva política climàtica no ho fa».

«Estem avui aquí per recordar els seus valors a la CDU, la seva pròpia pretensió de voler conservar la Creació a través de la política climàtica», una cosa que no compleixen, va denunciar.

Notícies relacionades

A Twitter, han obert un compte –@IchBinDasC (en alemany, YoSoyLaC)– en què explica de si mateixa que antigament era «la millor meitat de la CDU, però això s’ha acabat» i recorda que «conservar la Creació implica protegir el clima».

«Ho deixo. Aquesta relació fa temps que ja no funcionava. DU (en alemany, ‘TU’) ja no em mereixes. Per això me n’he anat», anuncia la C en l’acció de l’organització ecologista.

Temes:

Angela Merkel