Segons 'The Wall Street Journal'

Google va recollir sense permís dades mèdiques de milions de persones

El gegant tecnològic tenia informació personal de desenes de milions de nord-americans gràcies a un acord amb la companyia mèdica Ascension

FILE PHOTO:    FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0

FILE PHOTO: FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0 / Charles Platiau (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant tecnològic Googleha recollit sense permís dades mèdiques de desenes de milions de nord-americans, segons va informar aquest dilluns en exclusiva el diari ‘The Wall Street Journal’, que va citar documents interns i fonts amb coneixement de l’assumpte. La recol·lecció de dades forma part d’una iniciativa de batejada ‘Project Nightingale’ (Projecte Rossinyol, en català) i, mitjançant la qual la tecnològica accedeix a la informació de pacients de la companyia mèdica Ascension, la firma catòlica més gran d’aquest tipus i que té la seva seu a Saint Louis (Missouri).

L’acord va ser subscrit en secret l’any passat, tot i que l’intercanvi de dades entre Google i Ascension es va accelerar aquest estiu, d’acord alsdocuments interns als quals ha accedit ‘The Wall Street Jornal’.Mitjançant aquest pacte, Google suposadament té accés a les dades personals de desenes de milions de nord-americans que resideixen en 21 dels 50 estats dels EUA.

Entre les dades recollides per Google, figuren diagnòstics mèdics, resultats de proves en laboratoris i registres d’hospitalització, entre altres informes, la qual cosa equival a un historial mèdic complet, en què s’inclouen els noms dels pacients i les dates de naixement, va detallar el rotatiu novaiorquès.

Ni els pacients ni els metges van ser notificats de l’intercanvi de dades entre Google Ascension, segons ‘The Wall Street Journal’, que va assegurar que almenys 150 empleats de la companyia tecnològica ja han tingut accés a les dades de centenars de milions de pacients.

D’acord amb el diari, el contracte entre Google i Ascension s’emmarca en la creixent gana de Silicon Valley per l’anàlisi de dades en la indústria mèdica, una via de negoci que també estan explorant Amazon i Microsoft, tot i que aquestes companyies encara no han aconseguit un acord de l’abast del de Google.

Notícies relacionades

En aquest cas, Google suposadament està utilitzant les dades, en part, per dissenyar un nou ‘software’, que donat suport per intel·ligència artificial i sistemes d’aprenentatge automàtic, pot suggerir canvis en el tractament dels pacients.

En un comunicat, enviat a ‘The Wall Street Journal’, Google va defensar que el seu projecte compleix amb les lleis federals sobre protecció de dades mèdiques. L’objectiu de la companyia és «en última instància, millorar els resultats, reduir els costos i salvar vides», va assenyalar el president de Google Cloud, Tariq Shaukat, en aquesta nota de premsa.