Van tirar el cos al mar

El Govern dels EUA publica les primeres fotos de l'atac a Al-Baghdadi

El Pentàgon va revelar que el líder del grup terrorista Estat Islàmic es va suïcidar fent detonar una bomba mentre s'amagava en un túnel amb dos menors d'edat

us-special-forces-knock-knock-----baghdadi-whoas-there-----us-special-forces-alla-----baghdadi-alla-who-----us-special-forces-alla-who-akba / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pentàgon va publicar les primeres imatges de l’operació militar nord-americana que va acabar amb la vida del líder del grup terrorista Estat Islàmic (EI), Abu Bakr al-Baghdadi, i va revelar que va llançar les seves restes al mar en el període de 24 hores després de la seva mort.

«Les restes d’Al-Baghdadi van ser enterrades al mar d’acord amb la llei de conflictes armats dins de les 24 hores després de la seva mort», va dir en una roda de premsa al Pentàgon el general Kenneth F. McKenzie Jr., que dirigeix el Comandament Central de les Forces Armades dels EUA (Centcom).

L’operació militar

McKenzie Jr. va exhibir fotos i vídeos en blanc i negre que mostraven la granja envoltada per un mur on s’amagava Al-Baghdadi, un edifici situat a la localitat siriana de Barisha, situada a tot just sis quilòmetres de la frontera turca, a la província d’Idlib.

«Les forces d’assalt van envoltar aquestes instal·lacions i els vam demanar als que eren dins repetidament que sortissin pacíficament», va assegurar McKenzie Jr., que va indicar que tots els que van sortir de l’edifici van ser detinguts i registrats per veure si tenien armes i, posteriorment, van ser alliberats.

Entre els integrants delgrup que van sortir a l’exterior hi havia onze menors, va explicar el general mentre mostrava els vídeos. Així mateix, McKenzie Jr. va dir que, durant la batuda, van morir sis membres d’EI (quatre dones, Al-Baghdadi i un altre home), que eren dins de l’edifici i que suposaven una «amenaça» per als militars nord-americans, i que no van obeir a les forces especials que els van cridar en àrab que es rendissin.

Al-Baghdadi es va suïcidar

Ja dins de l’edifici, els militars nord-americans van descobrir que Al-Baghdadi s’estava amagant dins d’un túnel. «Quan la captura de les forces especials nord-americanes era imminent, Al-Baghdadi va fer detonar una bomba, amb la qual cosa es va matar a si mateix i a dos nens petits que l’acompanyaven», va indicar.

Notícies relacionades

Al principi, els EUA van dir que el terrorista estava acompanyat per tres menors, però, després de diverses investigacions, ara afirmen que en realitat hi havia dos nens. Després que Al-Baghdadi se suïcidés, les forces dels EUA van recollir el seu ADN per comprovar que efectivament es tractava del líder d’EI, el terrorista més buscat des de la mort del cap de la xarxa Al-Qaida, Ussama bin Laden, en una operació nord-americana el 2011.

El cos de Bin Laden també va ser llançat al mar. En concret, el 2011, el portaavions USS Carl Vinson va transportar el terrorista al mar Aràbic septentrional i allà el seu cos va ser rentat i embolicat en un llençol blanc, segons el prescrit per la llei islàmica. Després, un militar nord-americà va recitar uns versos que van ser traduïts a l’àrab i les restes de Bin Laden van ser dipositades al mar. En el cas d’Al-Baghdadi encara es desconeix exactament quin va ser el procediment.