INTERVENCIÓ EN LA CAPTURA I LA MORT DEL LÍDER D'ESTAT ISLÀMIC

L'heroi 'anònim' de l'operació contra Al-Bagdadi: un gos «bonic»

El president dels EUA, Donald Trump, reconeix la tasca del gos, ferit després de la detonació de l'armilla bomba del terrorista

zentauroepp50635157 in this photo provided by the white house via the twitter ac191028214456

zentauroepp50635157 in this photo provided by the white house via the twitter ac191028214456

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un gos «bonic i talentós» s’ha convertit en les últimes hores en l’heroi de l’operació militar nord-americana contra el líder d’Estat Islàmic, Abu Bakr al-Bagdadi, després que es conegués que va resultar ferit en la detonació de l’armilla bomba del terrorista.

El gos, la identitat del qual no ha sigut revelada pelPentàgon  al tractar-se d’informació «classificada», va perseguir Al-Bagdadi per un túnel en un recinte situat al nord-oest de Síria fins que el líder d’Estat Islàmic es va veure acorralat i sense opcions de sortir-ne viu, de manera queva optar per detonar els explosius que carregava per suïcidar-se abans de ser capturat.

L’episodi de la persecució dels gossos al terrorista el va revelar aquest diumenge el mateix president nord-americà, Donald Trump, al descriure amb detall l’operació militar que va acabar amb la vida del fundador d’Estat Islàmic i amb el gos militar ferit.

«El nostre ‘K-9’, com l’anomenen. Jo dic que és un gos. Un gos bonic, un gos talentós, va ser ferit i portat de tornada [pels militars]», va dir Trump en el seu discurs a la Casa Blanca sobre la mort d’Al-Bagdadi.

Notícies relacionades

Posteriorment, el president va voler «desclassificar» una foto (tot i que continua sense revelar el nom) de l’animal.

La identitat del gos, considerat ara un heroi als Estats Units, serà previsiblement revelada en el futur, però ara per ara és informació «classificada», segons el Pentàgon. El que sí que ha explicat aquest dilluns el cap d’Estat Major Conjunt de les Forces Armades, Mark Milley, és que està «lleugerament ferit, però recuperant-se totalment».