CRÍTIQUES DE COMIAT

La congressista Katie Hill: «Me'n vaig per una cultura misògina que s'ha delectat amb les meves fotos nues»

La política, que dimiteix del seu càrrec després de veure's immersa en un escàndol sexual, es queixa de la doble vara de mesurar, ja que altres polítics, inclòs el president dels EUA, estan acusats d'assetjament i agressions sexuals i segueixen en el càrre

zentauroepp50678570 washington  dc   october 31  rep  katie hill  d ca  answers 191031230001

zentauroepp50678570 washington dc october 31 rep katie hill d ca answers 191031230001 / WIN MCNAMEE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Katie Hill, jove congressista per Califòrnia amb una prometedora carrera política, s’ha vist obligada aquest diumenge a presentar la seva dimissió després de l’escàndol sexual en què s’ha vist immersa, quan ha sigut acusada d’haver mantingut relacions sexuals amb un membre del seu equip al Congrés –una cosa prohibida per les lleis nord-americanes– i haver mantingut relacions amb una ajudanta de la seva campanya –no prohibit legalment, tot i que potser moralment reprovable.

Ella es defensa atacant. I aquest dijous, al presentar la seva renúncia a la Cambra, ha volgut deixar clar que se’n va, sí, que renuncia, però que hi ha multitud d’«homes que han sigut acusats de forma creïble d’actes intencionats de violència sexual i continuen en sales de juntes, al Tribunal Suprem, en aquesta mateixa Cambra... I el pitjor de tot, alDespatx Oval», en clara al·lusió al president, Donald Trump, a qui acaba anomenant directament.

La intimitat de Hill s’ha vist exposada a través d’una pàgina web, que ha publicat fotos i missatges íntims i d’alt voltatge. Ella culpa de la filtració el seu marit, de qui s’està divorciant. Però en té per a tothom:

«Me’n vaig per una cultura misògina que s’ha delectat amb les meves fotos nues, alimentant-se de la meva sexualitat», ha assegurat en el seu últim discurs davant la Cambra, denunciant una «doble vara de mesurar» en els casos de poder.

«Me’n vaig, però els homes acusats de càrrecs creïbles de violència sexual intencionada continuen en les juntes, al Tribunal Suprem, en aquesta Cambra i, el pitjor de tot, al Despatx Oval», aclareix.

«Depredador sexual»

Donald Trump «s’ha vantat de ser un depredador sexual, ha sigut acusat per dotzenes de dones d’agressió sexual, ha impulsat polítiques desfavorables contra les dones i ha omplert tribunals amb jutges» contraris a l’avortament, ¿veritat? Ella va assegurar.

Notícies relacionades

«Avui [per aquest dijous] la meva última acció va ser votar per avançar cap a l’acomiadament de Donald Trump en nom de les dones als Estats Units», ha explicat, afegint que per a ella, «el pitjor abús del poder és l’abús del poder cap a les dones».

La Cambra, amb una majoria demòcrata, ha adoptat aquest dijous una resolució que proporciona un marc formal per obrir una investigació contra el president. L’oposició l’acusa d’abús de poder per beneficiar-se personalment. Fins i tot un dels fiscals del ‘cas Watergate’, el cas que va acabar amb la dimissió de Nixon, té clar que l’‘impeachment’ contra Trump és un dels més sòlids de la història.