Quatre morts en un atac a la Prefectura de Policia de París

L'agressor, un administratiu de 45 anys, va ser abatut després d'apunyalar diversos agents

La investigació va a càrrec de la policia judicial, tot i que la Fiscalia Antiterrorista avaluarà la situació

zentauroepp50208432 paris  france   03 10 2019   french police and security forc191003141734

zentauroepp50208432 paris france 03 10 2019 french police and security forc191003141734 / IAN LANGSDON

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Un funcionari de 45 anys armat amb un ganivet ha atacat aquest dijous diversos col·legues a l’interior de la Prefectura de Policia de París –un edifici situat al costat del Sena pròxim a la catedral de Notre-Dame– i ha causat la mort de quatre persones, tres homes i una dona. Tres dels quatre morts eren policies, segons ha explicat el fiscal de París, Rémy Heitz. Una cinquena víctima ha resultat ferida, però la seva vida no corre perill.

L’atacant ha sigut abatut per un policia al pati de la prefectura al final d’un recorregut mortal que va començar poc després del migdia al despatx de la Direcció d’Intel·ligència, on treballava com a informàtic.

Ara per ara, la investigació d’uns fets que han generat una gran commoció va a càrrec de la brigada criminal de la policia judicial, però Heitz ha indicat que està en contacte permanent amb el Fiscal Nacional Antiterrorista avaluant la situació.

Les motivacions que han portat l’agressor a actuar com ho va fer són una incògnita, tot i que en mitjans policials i sindicals parlen d’un conflicte intern. La policia està procedint al registre del seu domicili per obtenir més dades sobre l’autor de l’atac, empleat de la funció pública des del 2003 que, segons el ministre de l’Interior, Christophe Castaner, no havia tingut mai problemes de conducta ni havia donat «el menor signe d’alerta».

Malestar policial 

Notícies relacionades

La zona on es troba la prefectura ha quedat acordonada durant hores i el president francès, Emmanuel Macron, s’ha desplaçat fins allà per mostrar el seu recolzament i solidaritat al personal de la principal comissaria de la capital. L’estació de metro de Cité s’ha tancat al públic per raons de seguretat.

El succés es produeix un dia després de la manifestació que va congregar uns 27.000 policies, segons els organitzadors, per protestar per les seves dures condicions laborals, el seu malestar per la falta de reconeixement a la seva feina i per cridar l’atenció sobre el creixent nombre de suïcidis entre les forces de seguretat. 

Temes:

París