TENSIÓ AL GOLF

El petrolier britànic alliberat surt de l'Iran

L''Stena Imperi' ha estat immobilitzat per Teheran durant dos mesos

zentauroepp50028137 file   in this july 21  2019  file photo  a speedboat of the190927095458

zentauroepp50028137 file in this july 21 2019 file photo a speedboat of the190927095458 / Hasan Shirvani

1
Es llegeix en minuts

El petrolier de bandera britànica ‘Stena Imperi’, retingut per l’Iranretingut  l’Iran durant dos mesos, ha sigut alliberat i ha abandonat el port iranià de Bandar Abbas per dirigir-se a aigües internacionals.

L’embarcació va ser immobilitzada pelsGuardians de la Revolució a l’estret d’Ormuz sota l’acusació de violacions del dret marítim. Dues setmanes abans, el Regne Unit va detenir un petrolier iranià a Gibraltar que ja va ser alliberat a l’agost.

Notícies relacionades

Fonts de la companyia naviliera han confirmat que el petrolier es dirigeix a aigües internacionals. El barco va direcció al port Rashid de Dubai, a una distància d’uns 250 quilòmetres d’on ha estat immobilitzat durant els dos últims mesos. A una velocitat normal, el petrolier podria tardar mig dia en arribar a la seva destinació.

La captura de l’embarcació britànica el passat 19 el juliol va incrementar les tensions a la regió del Golf després de diversos atacs a embarcacions a la mateixa zona mesos abans. Els EUA van culpar des del primer moment l’Iran, que sempre ha negat la seva implicació.

Temes:

Iran Regne Unit