Una sola terminal

Comença a operar el nou aeroport de Pequín, un dels més grans del món

És el primer aeròdrom del món que acull una estació ferroviària d'alta velocitat per sota de la seva superfície

zentauroepp50043002 files  this file photo taken on june 28  2019 shows the term190925083022

zentauroepp50043002 files this file photo taken on june 28 2019 shows the term190925083022 / STR

1
Es llegeix en minuts
Efe

El nou aeroport de Pequín-Daxing, l’aeròdrom d’una sola terminal més gran del món, comença a operar avui, cinc dies abans del previst inicialment, segons va informar la premsa estatal.

El president de la Xina, Xi Jinping, va declarar aquest dimecres inaugurada la infraestructura, que es va començar a construir el 2015 i es va inaugurar coincidint amb el 70è aniversari de la fundació de la República Popular, l’1 d’octubre.

L’aeroport de Daxing compta amb cinc pisos i una superfície de 103 quilòmetres quadrats.

També és el primer recinte aeroportuari a incorporar dues plantes dedicades exclusivament a les arribades de passatgers –una per a vols domèstics i una altra per a internacionals–, així com dues més a les sortides.

Entre les aerolínies estrangeres que operaran des de Daxing hi ha AeroMéxico, Aerolíneas Argentinas, Air Europa, Air France, Alitalia, Aeroflot i KLM, així com British Airways, amb vols directes a Londres, a més de grans companyies aèries xineses com China Eastern i China Southern.

En declaracions a la premsa durant una visita guiada el mes de març passat, el director general del projecte, Li Yianhua, va explicar que el disseny radial de l’aeroport permetrà arribar a qualsevol porta d’embarcament «en sis minuts» una vegada es passin els controls de seguretat.

Descongestionar el principal

Una de les raons que van motivar la seva construcció va ser, segons els seus promotors, la de descongestionar l’Aeroport Internacional de Pequín Capital, que va sobrepassar per primera vegada el 2018 els 100 milions de passatgers anuals.

Les autoritats xineses esperen que per al 2025 el nou aeroport rebi 72 milions de passatgers, una xifra que preveuen que «a llarg termini» augmenti fins als 100 milions.

A més, el de Daxing és el primer aeroport del món que acull una estació ferroviària d’alta velocitat per sota de la seva superfície.

Notícies relacionades

La inversió conjunta en totes les seves àrees –terminal, estació d’alta velocitat, autopista i voltants– ascendeix a 400.000 milions de iuans (59.600 milions de dòlars o 52.500 milions euros).

Està previst que el nou aeroport –situat a 45 quilòmetres al sud de la capital i a 67 de l’Aeroport Internacional de Pequín Capital– sigui el centre neuràlgic de la zona econòmica formada per Pequín, Tianjin i la província d’Hebei (nord-est del país). 

Temes:

Pekin Aeroports