L'ENIGMA DEL 'BREXIT'

El 'premier' luxemburguès es burla de Johnson per no haver anat a la roda de premsa

Bettel retreu al seu homòleg britànic la decisió de no comparèixer davant dels mitjans per la protesta que hi havia al costat del lloc de la trobada

Luxembourg’s Prime Minister Xavier Bettel gestures at a news conference after his meeting with British Prime Minister Boris Johnson in Luxembourg, September 16, 2019. REUTERS/Yves Herman     TPX IMAGES OF THE DAY

Luxembourg’s Prime Minister Xavier Bettel gestures at a news conference after his meeting with British Prime Minister Boris Johnson in Luxembourg, September 16, 2019. REUTERS/Yves Herman TPX IMAGES OF THE DAY / YVES HERMAN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Elprimer ministre britànic, Boris Johnson, va marxar aquest dilluns sense fer declaracions després de la reunió amb el seu homòleg luxemburguès, Xavier Bettel, per les esbroncades que va rebre de desenes de manifestants anti-‘brexit’ congregats a les portes del lloc on es va celebrar la trobada.

Bettel i Johnson tenien previst oferir una roda de premsa conjunta al final de la cita, que va estar precedida per un dinar de feina entre el britànic i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

No obstant, el primer ministre de Luxemburg va comparèixer només per parlar de la reunió, durant la qual van ser constants els crits i les esbroncades dels anti-‘brexit’, molts d’ells britànics, que van corejar paraules com ara «vergonya» i «vine a parlar amb nosaltres, Boris».

Sense proposta clara

Notícies relacionades

«Manifestar-se és un dret democràtic. És important parlar i escoltar-se els uns als altres», va dir Bettel en declaracions a la premsa. El primer ministre luxemburguès va assegurar que en aquests moments «no hi ha una proposta concreta sobre la taula» per part de Londres per mirar d’avançar en les converses i va apressar Johnson a «utilitzar el temps amb saviesa».

Al final del dinar de feina, el mandatari britànic va assegurar que s’havia produït un «progrés» en la reunió d’avui i que es va acordar intensificar les converses del ‘brexit’, mentre que Juncker va remarcar que encara no hi ha una proposta britànica concreta, tot i que Brussel·les continua a punt per estudiar «solucions».