L''speaker' del Parlament britànic anuncia la seva dimissió abans del 31 d'octubre

El Partit Conservador del Regne Unit va avançar aquest diumenge que en les pròximes eleccions generals presentaran un candidat alternatiu a John Bercow per presidir la Cambra dels Comuns

zentauroepp49436189 file photo  speaker of the house john bercow announces the r190814211640

zentauroepp49436189 file photo speaker of the house john bercow announces the r190814211640 / Reuters TV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les seves constants crides a l’ordre han fet de l’‘speaker’ del Parlament britànic un dels personatges polítics britànics més coneguts. Ara, després d’una convulsa setmana per als diputats britànicsJohn Bercow ha anunciat que deixarà el càrrec abans del 31 d’octubre.

El Partit Conservador del Regne Unit va avançar aquest diumenge que en les pròximes eleccions generals presentaran un candidat alternatiu a Bercow per presidir la Cambra dels Comuns per considerar que ha abusat «flagrantment» del seu poder durant les votacions sobre el ‘brexit’. I Bercow ho ha acceptat posant com a data límit perquè tingui lloc la seva dimissió el 31 d’octubre en cas que no es convoquessin abans eleccions generals.

Notícies relacionades

Bercow, un ’tory’ de 56 anys, és en el càrrec des del 2009 però ha adquirit gran notorietat durant la successió de debats i votacions que s’han celebrat en els últims mesos al Parlament britànic sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Els seus talls als parlamentaris i els seus constants crits per demanar silenci li han buscat una fama que ha traspassat les fronteres del Regne Unit, i han fet d’ell tota una ’celebrity’ a Twitter

La ministra de Negocis, Andrea Leadsom, ha publicat aquest diumenge un article d’opinió al ‘Mail’ en el qual anuncia que el Partit Conservador intentarà desbancar-lo en els pròxims comicis perquè creu que ha fallat a la formació política per permetre que el primer ministre, Boris Johnson, perdés el control de la seu legislativa.