COSSOS DESMEMBRATS

Trobades 75 bosses amb restes humanes a l'estat mexicà de Jalisco

Fins ara no s'ha determinat el nombre de cossos que hi podria haver a les bosses

undefined49789840 mex2690  zapop n  m xico   09 09 2019   fotograf a fechada e190909222848

undefined49789840 mex2690 zapop n m xico 09 09 2019 fotograf a fechada e190909222848 / Francisco Guasco

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 75 bosses amb restes humanes desmembrades han sigut trobades en una fossa clandestina a prop de la colònia La Primavera al municipi de Zapopan, occidental estat mexicà de Jalisco, va informar aquest dilluns la Fiscalia estatal.

Des del 3 de setembre, quan es van extreure tres bosses, els pèrits mantenen l’operatiu d’excavació que ha arribat als 10 metres de profunditat, i només diumenge van extreure 20 bosses, van indicar a Efe fonts de la institució.

Fins ara no s’ha determinat el nombre de cossos que hi podria haver a les bosses, ja que els pèrits de l’Institut Jalisciense de Ciencias Forenses estan impossibilitats per obrir-les mentre no s’cabi l’excavació, van informar mitjans locals.

Recerca amb maquinària pesada

La Fiscalia va aturar la recerca amb maquinària pesada, que es reprendrà dimarts, ja que sospita que hi pot haver més bosses a la fossa, ubicada al Bosque de la Primavera, una àrea natural protegida que forma part de l’àrea metropolitana de Guadalajara, capital de Jalisco.

La zona està vigilada per la Guàrdia Nacional, la Fiscalia estatal i la Policia Municipal.

Un dia abans d’aquesta troballa la Fiscalia de Jalisco va confirmar el descobriment d’una altra fossa al municipi de Tlajomulco de la qual es van extreure 17 bosses amb 10 cossos desmembrats que corresponien a nou homes i una dona.

Segons dades de la dependència estatal, des de començament d’any s’han trobat 15 fosses clandestines en diferents finques amb almenys 107 cadàvers.

Notícies relacionades

Al seu torn, la Comissió Nacional de Recerca de Persones indica que 78 fosses han sigut descobertes a Jalisco de l’1 de desembre de 2018 al 14 d’agost d’aquest any.

Aquest és un dels estats amb més presència del Cártel Jalisco Nueva Generación, encapçalat per Nemesio Oseguera Cervantes, «El Mencho», i és considerat per les autoritats mexicanes com l’organització criminal més gran del país.

Temes:

Mèxic