CATÀSTROFES NATURALS

L'huracà 'Dorian' arriba a la «catastròfica» categoria cinc

El Centre Nacional d'Huracans alerta que gran part de l'arxipèlag de les Bahames es podria destruir

zentauroepp49661456 sea conditions are seen in marsh harbour bahamas september 190901161253 / MARK HALL CHRISTOPHER HALL

zentauroepp49661456 sea conditions are seen in marsh harbour  bahamas september 190901161253
huracandorian

/

1
Es llegeix en minuts
EFE

El “catastròfic” huracà ‘Dorian’ s’ha enfortitenfortit en les últimes hores fins a arribar a la categoria cinc, la màxima enl’escala Saffir Simpson.

Aquest diumenge, l’huracà arribarà al nord-est de les Bahames, on assolirà vents de 280 quilòmetres per hora. Està previst que afecti les illes durant dos dies amb pluges torrencials, molt onatge i vents devastadors abans de dirigir-se a la costa sud-est dels Estats Units. A més, el nivell del mar podria elevar-se fins a 6 metres.

Segons l’últim butlletí del Centre Nacional d’Huracans (NCH) dels Estats Units, amb seu a Miami, emès a les 8.00 hora local (12.00 hora espanyola), l’huracà ‘Dorian’ arribarà a l’arxipèlag amb pluges "molt intenses" i un augment del nivell mar que pot destruir bona part de l’arxipèlag.

Potent i perillós

El director de l’NCH, Ken Graham, ha avisat a Facebook que es tracta d’un huracà "molt potent, molt perillós", i ha insistit que es tracta d’una "situació extremament perillosa per a les Bahames", amb "vents devastadors".

Notícies relacionades

Els habitants de l’arxipèlag fa que es preparen des de dimecres passat, i molta gent s’ha dirigit als refugis habilitats per les autoritats.

El primer ministre, Hubert Minnis, ha multiplicat les crides a la població. "Crido tots els habitants de les Bahames que es trobin en la trajectòria de l’huracà 'Dorian" que evacuïn les seves cases i es dirigeixin a un refugi", ha tuitejat. En una conferència de premsa, ha pregat als residents de les illes més petites que es dirigeixin a la principal per escapar-se de la "devastadora" tempesta. "Vull recordar-los: les cases i estructures es poden reemplaçar. Les vides, no", ha recalcat.

Temes:

Huracans