Pirateig

Piratejat el compte de Jack Dorsey, president i fundador de Twitter

El departament de comunicació de Twitter va reconèixer la vulneració i es va comprometre a investigar els fets

FILE PHOTO: Twitter CEO Jack Dorsey arrives at the Tech for Good Summit in Paris, France May 15, 2019. Picture taken May 15, 2019. REUTERS/Charles Platiau/File Photo

FILE PHOTO: Twitter CEO Jack Dorsey arrives at the Tech for Good Summit in Paris, France May 15, 2019. Picture taken May 15, 2019. REUTERS/Charles Platiau/File Photo / Charles Platiau (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

Divendres el perfil oficial del cofundador i president de Twitter, Jack Dorsey, va ser piratejat amb diversos missatges de contingut racista i violent que han estat al compte del directiu durant 20 minuts, fins que han sigut eliminats.

El departament de comunicació de Twitter va reconèixer els fets en un missatge: “Som conscients que @jack (nom d’usuari del president de la xarxa social) es va veure compromès i investigarem el que ha passat”, van publicar al seu compte oficial.

D’acord amb diversos mitjans de comunicació, a primera hora de la tarda el compte del president de Twitter es va omplir de missatges amb contingut ofensiu.

Un d’ells incloïa un terme que s’evita pronunciar per les connotacions profundament insultants i racistes que suposa per a la comunitat afroamericana.

Altres missatges publicats avisaven d’amenaces de bombes falses a les mateixes oficines de Twitter, mentre es van compartir imatges ofensives amb contingut discriminatori cap a diferents col·lectius o que es burlaven d’episodis històrics tràgics.

A més de ser el creador de la popular xarxa social, Dorsey compta amb més de 4,5 milions de seguidors a Twitter, que han rebut tant els missatges com diversos enllaços disposats pels pirates perquè accedissin al seu perfil.

D’acord amb la publicació tecnològica ‘The Verge’, els tuits aparentment es van enviar des de Cloudhopper, una aplicació de missatgeria mòbil que la mateixa companyia va adquirir el 2010, o a través d’una interfície que emularia l’original.

La mateixa font va assenyalar que els autors d’aquest cas podrien ser el mateix grup que va atacar els comptes de diversos creadors de YouTube la setmana passada a Twitter.

Notícies relacionades

Molts dels ‘influencers’ i ‘YouTubers’ van suggerir llavors que els seus comptes van ser piratejats després d’un intercanvi de les seves targetes SIMfet per empleats de la companyia de comunicacions AT&T.

En els últims anys han sigut diversos els casos de comptes piratejats i segrestats de polítics i celebritats a la xarxa social, que compta amb 139 milions d’usuaris diaris, segons el seu informe financer corresponent al segon trimestre, publicat al juliol.