ENTREVISTA A LA FOX

Trump esclata contra Europa, Twitter i la Fed

undefined48805676 files  in this file photo taken on june 25  2019 us presiden190626151546

undefined48805676 files in this file photo taken on june 25 2019 us presiden190626151546 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha esclatat en crítiques contra la Unió Europea i els seus polítics, contra Twitter i contra els seus adversaris polítics, en una entrevista a la cadena nord-americana Fox Business News, molt pròxima als seus interessos. 

Trump ha arremès contra Alemanya, acusant-la de ser "malament pagadora" i d’afavorir Rússia pagant-li "milionades pel gas" mentre desconfia dels EUA i posa obstacles per contribuir més a l’OTAN, ha declarat.

El president nord-americà afirma que la Unió Europea està en contra dels interessos ianquis i posa com a exemple la comissària europea Margrethe Vestager, una de les candidates a ser presidenta de la Comissió. "Ella odia els Estats Units potser més que qualsevol altra persona que jo hagi conegut", va assegurar.

Vestager, segons Trump, "està demandant totes les nostres empreses tecnològiques. Podria denunciar Google i Facebook i ja està, però està denunciant Apple. Les denuncien a totes".

Notícies relacionades

El president nord-americà ha entrat també a fons a criticar els seus adversaris, incloent-hi altres empreses. A Twitter, la xarxa social que més utilitza, l’ha acusat de censurar-lo per "afavorir l’esquerra". "Impedeixen que la gent em segueixi, i així em costa més difondre els meus missatges. Aquesta gent són tots demòcrates, són completament parcials cap als demòcrates".

Sobre l’economia nord-americana, el magnat va afirmar que el president de la Reserva Federal (la Fed), Jerome Powell, està fent "una mala feina", fent que països com la Xina estimulin la seva economia, i el va instar a abaixar els tipus d’interès. "Ha d’abaixar-nos els tipus d’interès per competir amb la Xina. Si ells poden devaluar i nosaltres no, estem fora del mercat". En la legislació nord-americana, el president del país no pot destituir el titular de la Fed.

Temes:

Donald Trump