07 juny 2020

Anar al contingut

Lliure després de 36 anys de presó per robar 50 dòlars en una fleca

Un jutge d'Alabama ha ordenat la posada en llibertat d'un atracador que complia pena de cadena perpètua

L'home vol reprendre la seva vida com a fuster, segons ha dit la seva advocada

El Periódico

Lliure després de 36 anys de presó per robar 50 dòlars en una fleca

Ivana Hrynkiw

Un jutge d’Alabama ha ordenat la llibertat d’Alvin Kennard, un home que complia una pena de cadena perpètua per haver robat 50,75$ en una fleca. El delicte va passar el 1983, quan Kennard tenia 22 anys. "Està desconcertat per aquesta oportunitat", va dir la seva advocada.

La llei de 1970 imposava estrictes regles per dissuadir els delinqüents reincidents. El robatori de Kennard el 1987 a punta de ganivet, tot i que no va deixar cap ferit, no va ser el seu primer atracament. Ja s’havia declarat culpable d’un altre robatori anterior. En aquell moment el jutge va aplicar la Leu, Llei de Delinqüents de Delictes Habituals, i li va imposar cadena perpètua sense llibertat condicional.

Després de rebre la notícia del seu alliberament, la seva família i amics es van aixecar d’un salt, victorejant-lo i abraçant-lo mentre es dictava la sentència. "Tots plorem", va dir la seva neboda, Patricia Jones. La seva advocada, Carla Crowder, va afirmar que el seu client estava "desconcertat per aquesta oportunitat" i que la seva família el cuidaria.
"Ell vol tornar al seu antic treball com a fuster", va agregar. "L’extraordinari de Kennard és que fins i tot quan va pensar que estaria a la presó per la resta de la seva vida, realment va canviar la seva vida", va explicar l’advocada.

Temes: Estats Units