SEGUEIX LA TENSIÓ A SÍRIA

Tres morts en un atac israelià a prop de Damasc

undefined49557895 beirut  lebanon   25 08 2019   investigators of lebanon s mi190825132514

undefined49557895 beirut lebanon 25 08 2019 investigators of lebanon s mi190825132514 / NABIL MOUNZER

1
Es llegeix en minuts

Almenys tres persones van morir, dues d’elles membres de Hezbollah, i la tercera, un altre presumpte milicià iranià, en un atac israelià registrat dissabte a la nit de la capital siriana contra posicions dels aliats al Govern de Damasc, segonsl’Observatori Siri de Drets Humans.

L’oenagé va assenyalar que avions israelians van atacar aquest dissabte objectius a prop de la localitat d’Aqraba, entre la zona d’Al Sayeda Zainab i l’Aeroport Internacional de Damasc, al sud de l’urbs. Segons l’Observatori, en aquesta zona hi ha combatents de Hezbollah i d’altres milícies estrangeres que lluiten a Síria al costat de les forces del president Bachar al Assad.

L’agència estatal de notícies siriana, SANA, va informar ahir a la nit que les defenses aèries van interceptar “míssils israelians hostils” als voltants de Damasc i la majoria van ser destruïdes, segons una font militar anònima citada per l’agència.

La font no va especificar quins eren els objectius de l’atac, però l’Exèrcit israelià va confirmar que ahir a la nit va bombardejar objectius militars de l’Iran i de les seves milícies aliades a Aqraba, no gaire lluny de la capital siriana.

Drons al sud de Beirut

Els incidents d’ahir a la nit es van produir poques hores abans que s’estavellessin dos drons aparentment israelians al sud de Beirut, al bastió de Hezbollah, segons fonts del moviment.

Notícies relacionades

Des del començament del conflicte a Síria el 2011, Israel ha llançat nombrosos atacs en territori del país veí, gairebé sempre contra milícies xiïtes aliades o avalades per l’Iran, tot i que l’Exèrcit israelià no ha reconegut en totes les ocasions haver-los efectuat.

El mes de juliol passat, almenys 6 civils, la meitat d’ells nens, i 9 milicians van morir per míssils llançats suposadament per Israel contra posicions militars a prop de Damasc i a la província central de Homs, segons l’Observatori, que sol informar de les víctimes, mentre que les autoritats sirianes mai ho fan. 

Temes:

Síria Israel