A BIARRITZ

Contramanifestants del G-7 suspenen les protestes després de 68 detencions

Entre els detinguts hi ha el dirigent de Sortu Joseba Álvarez

zentauroepp49532588 french and spanish police check vehicles at the franco spani190823183353

zentauroepp49532588 french and spanish police check vehicles at the franco spani190823183353 / STEPHANE MAHE

1
Es llegeix en minuts

Les plataformes G7 ez! i Alternatives G7, organitzadores de la “contracimera” contra la reunió del G-7 que es desenvolupa a Biarritz (França), han decidit suspendre els actes que tenien previstos per a aquest diumenge, a l’entendre que no es donen “les condicions per garantir-ne el bon desenvolupament”.

G7 ez! i Alternatives G7 han adoptat aquesta decisió després que un total de 68 persones hagin sigut detingudes en les diferents protestes que es van desenvolupar dissabte passat a França contra la reunió del G7. Entre els arrestats hi ha el dirigent de Sortu i exdirigent d’Herri Batasuna Joseba Álvarez, que va ser posat en llibertat hores després. Segons la policia francesa, va ser “retingut, no detingut” perquè tenia prohibit trepitjar terra francès durant un mes per un incident previ.

Els col·lectius anticimera havien programat per a aquest diumenge diferents concentracions pacífiques en set llocs diferents d’Euskadi i el País Basc francès, com a punt final de les activitats de la “contracimera” que han celebrat des de dimecres passat a Irun (Guipúscoa) i les poblacions d’Hendaia i Urrugne (França).

No obstant, els dos col·lectius han decidit suspendre aquestes concentracions, “tenint en compte el sobredimensionat dispositiu i l’ambient policial que regna al territori”, i substituir-les per la confecció d’un “mur popular” que finalment tampoc es durà a terme “per no complir les condicions per garantir el bon desenvolupament de l’acció”.

Manifestació festiva

“Tenint en compte el dispositiu sobredimensionat i l’ambient policial que regna al territori i el clima policial que preval al País Basc, els organitzadors estimem que no hi ha les condicions mínimes per poder fer una mobilització que garanteixi la seguretat i la integritat física dels participants”, explica la nota.

Notícies relacionades

No obstant, els portaveus d’aquestes plataformes sí que faran unes declaracions als mitjans de comunicació aquest migdia a la localitat bascofrancesa d’Anglet.

D’altra banda, G7 ez! i Alternatives G7 consideren, en el seu comunicat, que la “contracimera” que acaba aquest diumenge, un dia abans que ho faci la reunió del G7 a Biarritz, ha sigut “un èxit” amb una assistència de “més de 5.800 persones” a les seves conferències, tallers i activitats, i “més de 15.000 persones” a la manifestació transfronterera que dissabte passat va unir Hendaia amb Irun “de manera festiva, decidida i reivindicativa”. 

Temes:

País Basc G-7