repressió a rússia

El líder opositor rus Aleksei Navalni queda en llibertat després de 30 dies a la presó

L'opositor rus, famós per les seves denúncies de corrupció en les altes esferes del poder, va ser detingut el 24 de juliol per fer una crida a participar en una manifestació no autoritzada

zentauroepp49528313 russian opposition leader alexei navalny waves as he leaves 190823111840

zentauroepp49528313 russian opposition leader alexei navalny waves as he leaves 190823111840 / VASILY MAXIMOV

1
Es llegeix en minuts
Efe

El líder opositor rus Aleksei Navalni ha sortit avui en llibertat després de complir una condemna de 30 dies d’arrest administratiu per fer una crida a participar en un míting no autoritzat que es va celebrar el passat el 27 de juliol i que va ser dissolt violentament per la policia. L’opositor ha sortit a primera hora del matí del centre de detenció Simferòpolski de la capital russa, ha informat el canal de televisió independent TVRain que emet per internet.

Navalni, famós per les seves denúncies de corrupció en les altes esferes del poder, va ser detingut el 24 de juliol, quan sortia del seu domicili. Durant la seva permanència al centre de detenció, el polític va haver de ser hospitalitzat pel que els seus advocats van qualificar d’intoxicació amb una “substància química desconeguda”. Segons els metges que el van tractar a l’hospital, on va estar un dia, Navalni va patir una “dermatitis de contacte”.

El compte de Twitter del polític va publicar una foto en la qual se’l veu abandonant el centre de detenció vestit amb un xandall blau marí i una motxilla a l’espatlla.

Persecució penal

Notícies relacionades

Aquest dijous un grup de més de 50 científics russos va difondre una carta oberta a les autoritats en la qual van demanar posar fi a la persecució penal d’alguns dels participants en les recents protestes opositores a Moscou. “Nosaltres, científics russos que treballem en universitats i centres d’investigació tant a Rússia com a l’estranger, estem molt indignats per la persecució penal dels participants en protestes pacífiques relacionades amb les eleccions a la Duma (assemblea legislativa) de Moscou”, assenyala la carta.

Els científics remarquen que la seva professió és “incompatible amb la simple mentida, la manipulació dels fets i la persecució de les veus dissidents”. Per a ells, les protestes a Moscou, que van acabar amb prop de 3.000 detinguts, van ser provocades per un “frau evident” durant el registre dels candidats a les eleccions locals que va deixar fora els representants de l’oposició extraparlamentària.

Temes:

Rússia