guerra a Síria

Damasc obre un corredor humanitari per als civils que vulguin sortir d'Idlib

La província és l'escenari de forts combats entre les forces de Bashar al-Assad i els rebels

Més de 70.000 persones han sigut desplaçades a la regió durantes aquest mes d'agost

getthumbsbyfilename2

getthumbsbyfilename2

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El règim sirià ha anunciatl’obertura d’un corredor per permetre als civils que ho desitgin abandonar la provínciad’Idlib. Aquesta oferta es produeix enmig de la lluita entre les forces prorègim d’una banda i els gihadistes rebels per l’altra, ha indicat l’agència oficial SANA.

“La República Siriana informa de l’obertura d’un corredor humanitari a la regió de Surana, a la província del nord de Hama, per permetre als ciutadans que vulguin abandonar les zones controlades per terroristes al nord de Hama i el sud d’Idlib, fer-ho”, ha comunicat el Ministeri d’Assumptes d’Exteriors a Damasc.

El 30 d’abril, el Govern sirià va començar una ofensiva militar contra els rebels a Idlib, on hi ha tres milions d’habitants. El bombardeig aeri i de l’artilleria ha portat les forces lleials al règim de Bashar al-Assad a aconseguir avançar a la província d’Idlib (nord-est), dominada pels gihadistes. 

70.000 desplaçats a l’agost

Prop de 900 civils han sigut assassinats des d’abril quan el Govern sirià va començar la campanya militar contra la província, així com àrees de les veïnes AlepHama i Latakia, també en mansde Hayat Tahrir al-Sham (HTS) (antiga branca sirianad’Al-Qaida), segons una oenagé.

Més de 70.000 persones han sigut desplaçades de la província d’Idlib l’agost a causa d’un augment de la violència, segons ha informat el departament de Sanitat de la província. Els enfrontaments pel control d’Idlib i el nord de Hama han augmentat recentment.

“Al voltant de 71.794 persones han sigut desplaçades des de principis d’agost fins al 18 d’agost”, ha indicat el departament de Sanitat. Els activistes asseguren que la situació humanitària a la regió és greu, amb persones que dormen en vehicles o passen les nits en camps oberts.

L’ofensiva continua

Les forces del Govern sirià van aconseguir aquest dilluns entrar a Jan Shijún, anteriorment la fortalesa més gran dels rebels a Idlib.

Notícies relacionades

El portaveu de l’Oficina de Coordinació d’Assumptes Humanitaris de les Nacions Unides (OCHA), David Swason, ha assenyalat que havia rebut informes d’un desplaçamentmés gran a la regió. “La situació al terreny segueix sent fluida”, ha indicat l’agència de notícies DPA.

Quatre atacs aeris van destruir l’hospital d’Al-Rahmeh a Tel Mannas, segons ha indicat un grup de rescat aquest dimecres a través del seu compte a Twitter. Els cascos blancs van afirmar que una persona ha mort i una altra ha resultat ferida.