crisi migratòria

El Govern oferirà una solució a l''Open Arms' "en les pròximes hores"

Onze immigrants s'han tirat a l'aigua per intentar arribar a les costes de Lampedusa

nueve personas del open arms intentan llegar a nado a lampedusa / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total d’11 migrants del centenar que segueixen a bord de l’'Open Arms' des de fa 19 dies s’han llançat a l’aigua per arribar nedant al port de l’illa italiana de Lampedusa, a uns 800 metres. 

L’oenagé catalana ha assegurat que els socorristes i guardacostes italians s’han llançat a rescatar-los: "La situació està fora de control", ha advertit l’oenagé en un apunt del seu perfil de Twitter. 

Ha assegurat que les persones es llancen de manera desesperada i que els socorristes, la barca de rescat i els guardacostes "rescaten i intenten controlar la situació". Cinc d’ells han sigut rescatats i portats a port.

"A bord la situació està al límit", ha assenyalat l’oenagé catalana, que es troba fondejada des de fa dies a uns 800 metres de la costa de Lampedusa.

Vuit evacuats

Vuit persones i un acompanyant havien sigut evacuats la matinada d’aquest dimarts de l’embarcació de l’oenagé Proactiva Open Arms per motius mèdics, i un altre dels migrants a bord s’havia llançat al mar.

Aquest matí, la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha avançat aquest dimarts que el Govern oferirà "en les pròximes hores" una solució al’‘Open Arms’  l’‘Open Arms’  davant de la situació d’"emergència humanitària" i perquè Espanya "no mirarà cap a cap altre costatcom està fent el ministre Matteo SalviniMatteoSalvini".

En una entrevista a RNE, Robles no ha revelat si aquesta opció passa pel trasllat dels immigrants amb aviócom ha sol·licitat l’oenagé i ha assenyalat que serà l’alternativa que el Govern entengui "la millor i més adequada des del punt de vista humanitari".

Robles ha precisat que "no és el moment d’entrar en debat amb l’oenagé" Open Arms i ha insistit que es tractarà d’una solució "possibilista" perquè el Govern espanyol "no callarà".

Crida a Europa

En aquesta línia, Robles ha lamentat que ministres com Salvini "presumeixin davant del drama humà i digui que els immigrants no entren a Itàlia". També ha instat la Comissió Europea que en la pròxima reunió del Consell Europeu de Ministres d’Interior esplantegi aquest tema: "No es pot mirar cap a una altra banda".

 El Govern verificarà, a través del Ministeri d’Exteriors, les "intencions" expressades per l’Executiu italià de portar el centenar d’immigrants a bord de l’‘Open Arms’ a un port espanyol a condició que se li retiri la bandera al vaixell.

Notícies relacionades

Segons fonts del Govern, "quan es tingui coneixement formal, s’adoptaran la mesures immediates que facin falta".

El ministre de Transports italià, Danilo Toninelli, ha ofert portar el centenar de migrants que segueixen a l’‘Open Arms’, fondejat a Lampedusa, fins a un port espanyol amb una embarcació de la Guàrdia Costanera però demana que Espanya retiri la bandera que fa onejar el barco humanitari espanyol.