Crisi migratòria

La policia a Mèxic rescata 146 immigrants que viatjaven en un tràiler

Les autoritats van informar que es tracta de 115 hondurenys, 22 guatemalencs, 7 nicaragüencs i 2 salvadorencs que estaven en condicions d'amuntegament

camion-migrantes-mexico

camion-migrantes-mexico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Federal de Mèxic i del’Institut Nacional de Migració (INM), van rescatar 146 migrants centreamericans que viatjaven en la caixa d’un tràiler per una carretera de l’estat oriental mexicà de Veracruz.

Els agents van dir que els migrants, 115 hondurenys, 22 guatemalencs, 7 nicaragüencs i dos salvadorencs, anaven en condicions d’amuntegament, per la qual cosa posaven en risc la seva integritat física.

Atenció mèdica

A través d’un comunicat, les dues institucions van informar que el vehicle va ser localitzat a la carretera Coatzacoalcos-Villahermosa, on es va donar l’alto al conductor per fer una revisió al semiremolc tipus caixa on es van trobar els estrangers.

Els migrants van ser posats fora de perill i van rebre aliments i atenció mèdica, i posteriorment van ser conduïts davant dels responsables de la delegació del’INM per rebre assistència consular i la possibilitat del retorn assistit als seus països. D’altra banda, el conductor i el seu acompanyant van ser posats a disposició de l’Agent del Ministeri Públic per a les investigacions corresponents.

La ruta dels immigrants

Notícies relacionades

Des d’octubre del 2018, i malgrat l’enduriment de la vigilància a la frontera sud de Mèxic, milers d’immigrants de Centreamèrica, però també de Cuba, d’Haití i de diversos països africans i asiàtics, ingressen a Mèxic amb l’objectiu d’arribar a la frontera amb els Estats Units.

L’estat de Veracruz, un pas obligat per als migrants que entren a Mèxic que volen arribar a la frontera nord, confina amb Tabasco, una altra entitat territorial mexicana que fa frontera amb Guatemala. El passat 7 de juny els Estats Units i Mèxic van arribar a un acord perquè el país llatinoamericà regulés el flux migratori després que Washington amenacés amb la imposició d’aranzels a productes mexicans.