325 PERSONES ESPEREN PORT

L''Ocean Viking' se suma a l''Open Arms' i endureixen la pressió a la UE

El barco de Metges sense Fronteres i SOS Mediterrani porta a bord 165 migrants i avisa que seguirà a la zona de rescat

afp 1jf6u2

afp 1jf6u2 / ANNE CHAON (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El barco humanitari ‘Ocean Viking’ aquest dissabte ha fet el seu segon rescat en 24 hores a l’atendre prop 80 persones al Mediterrani central, han indicat les oenagés Metges sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterrani. Aquests migrants se sumen als rescatats divendres, així que els refugiats a bord de l’‘Ocean Viking’ ja són 165. Metges sense Fronteres ha advertit que seguirà a la zona de rescat per ajudar qui ho necessiti i que la seva prioritat és desembarcar aquestes persones en port segur. Se suma així al’acció de l’‘Open Arms’ i s’incrementa la pressió sobre els governs europeus perquè donin una resposta a aquesta situació.

Via Twitter, MSF ha anunciat que aquest segon grup d’immigrants rescatat anava en una embarcació de goma i es troba ja sa i estalvi a bord de l’‘Ocean Viking’. El rescat va tenir lloc en aigües internacionals davant la costa líbia. Divendres, el barco humanitari ja havia rescatat 85 persones en aquesta mateixa zona. Gairebé la meitat són menors que viatgen sols, i un preocupant percentatge té entre 13 i 15 anys, han informat les oenagés.

“La nostra prioritat és desembarcar aquestes persones en un port segur. L’‘Ocean Viking’ és un barco d’emergència i no tenim la capacitat per atendre mèdicament i psicològicament a aquestes persones a bord de manera prolongada”, ha advertit la portaveu de MSF Hannah Wallace, apressant les autoritats a acollir aquestes persones. Wallace ha remarcat que aquests migrants “han passat per situacions de violència terribles al seu camí d’Europa” i ha destacat que “és necessari un port segur per desembarcar-les i no prolongar el trauma que ja carreguen”.

Notícies relacionades

L’‘Ocean Viking’ seguirà a la zona per ajudar els migrants malgrat que està al límit de la sobrecàrrega. Amb 170 persones a bord, el seu màxim permès de passatgers és de 200.

El ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, ja ha advertit que no autoritzarà l’entrada del barco en aigües territorials d’Itàlia, en virtut d’una llei antiimmigració que castiga amb fins a un milió d’euros a les oenagés que rescaten migrants i refugiats al Mediterrani. Salvini també ha deixat clar que no permetrà l’entrada del barco d’Open Arms, que porta 160 migrants.