AQUESTA MATINADA

L''Open Arms' rescata 39 migrants més al Mediterrani

Malta s'ofereix a acollir aquests últims rescatats però no els 121 que esperen a bord port segur

L'oengé qualifica l'oferta d'«inadmissible» i explica que ha generat «problemes de seguretat» al barco

eblimzrxoaaoueu

eblimzrxoaaoueu

1
Es llegeix en minuts
Efe

El barco de l’oenagé espanyola ‘Open Arms’ ha rescatat aquest dissabte de matinada en aigües internacionals al Mediterrani 39 persones, que se sumen a les 121 que des de fa una setmana es troben a bord, amb el que són ja són 160 les que esperen ser acollides en algun port segur.

“Rescatades ara 39 persones per Open Arms en aigües internacionals. Mentre seguim sense port segur per desembarcar”, ha escrit el fundador de l’oenagé, Oscar Camps, en el seu compte de Twitter.

Poc després del rescat, l’oenagé ha informat que Malta s’ha ofert a acollir aquests 39 migrants, però no els 121 que esperen a bord. ‘Open Arms’ ha remarcat que aquesta oferta és “inadmissible” i ha explicat que ha generat “seriosos problemes de seguretat a coberta”

Notícies relacionades

Aquest divendres el barco va rebre la visita de l’actor nord-americà Richard Gere, casat amb l’empresària espanyola Alejandra Silva, que va portar provisions per als immigrants i la tripulació. Gere va arribar des de l’illa de Lampedusa (sud) i, una vegada a bord del barco humanitari va explicar que tothom estava “bé” i va defensar la tasca de rescat de l’organització espanyola.

L’‘Open Arms’ espera des de la setmana passada a prop de Lampedusa, en aigües internacionals, que se li assigni un port segur per posar els immigrants fora de perill, en total 160, entre els que hi ha almenys nadons i 3 dones embarassades, rescatats en tres operacions diferents.