22 febr 2020

Anar al contingut

EN PLENA CRISI PER LES MASSACRES

El milionari amo dels Dolphins desencadena crides al boicot per la seva recaptació de fons per a Trump

Activistes i celebritats insten a boicotejar els negocis de Stephen Ross, que també és accionista de les cadenes de gimnasos SoulCycle i Equinox

Reuters / AP

FILE - In this Dec 11 2017 file photo Miami Dolphins owner Stephen M Ross watches his team before an NFL football game against the New England Patriots in Miami Gardens Fla Ross is defending his support of longtime friend Donald Trump after being criticized about it by one of his players AP Photo Wilfredo Lee File

FILE - In this Dec 11 2017 file photo Miami Dolphins owner Stephen M Ross watches his team before an NFL football game against the New England Patriots in Miami Gardens Fla Ross is defending his support of longtime friend Donald Trump after being criticized about it by one of his players AP Photo Wilfredo Lee File / Wilfredo Lee (AP)

En un país commocionat encara per les matances d'El Paso i Dayton i per la resposta que ha donat Donald Trump, l'esdeveniment organitzat pel multimilionari amo dels Dolphins de Miami, Stephen Ross, per recaptar fonds per la campanya de Trump de cara a les eleccions presidencials del 2020 ha caigut fatal. Activistes i celebritats han fet una crida a boicotejar els negocis de Ross, que és també accionista de les conegudes cadenes de gimnasos SoulCycle i Equinox. La crisi ha esquitxat fins i tot l'equip dels Doplhins després que un dels seus jugadores, Kenny Stills, critiqués obertament Ross en un nou episodi de la tensa relació entre l'NFL i Trump.

La polèmica ha sorgit després de la publicació a 'The Washington Post' de la informació que Ross, donant habitual dels candidats republicans, celebrarà aquest divendres a casa seva a l'exclusiva zona dels Hamptons una festa per recaptar fons per a la campanya del seu amic Trump, a qui coneix des de fa 40 anys. Tots dos tenen negocis a Nova York i cases a Palm Beach. Els 'tiquets' per assistir a la festa van dels 100.000 als 250.000 dòlars.

Ross és fundador i accionista de Related Companies, una firma a la qual pertanyen SoulCycle i Equinox, gimnasos de luxe que tenen entre els seus clients famosos de Hollywood i fins i tot Michelle Obama. Tots dos han sortit al pas de la polèmica i via Twitter han assegurat que no tenen «res a veure» amb la recaptació de fons i que no la recolzen. Han assegurat que els beneficis de les seves empreses no s'utilitzen per finançar polítics i que Ross és un «inversor passiu» que no participa en la gestió del negoci.

En la mateixa línia va el comunicat que ha penjat a Twitter SoulCycle i que signa la CEO de la firma, Melanie Whelan, que afirma que la seva companyia «creu en la diversitat, la inclusió i la igualtat».

Aquests desmarcatges no els han servit de res.  Shannon Coulter, impulsora de la iniciativa #GrabYourWallet que insta els nord-americans a deixar de comprar en negocis relacionats amb Trump, ha afegit els dos gimnasos a la llista d'empreses boicotejades.

A la plataforma Change.org, activistes LGTBI han impulsat una petició perquè Equinox, que presumeix de ser un «espai segur» per a gais i lesbianes, deixi de donar recolzament a Trump.

El còmic Billy Eichner ha acusat els gimnasos de tenir un amo que dona suport «al racisme i als assassinats en massa» i els ha preguntat com donar-se de baixa.

La polèmica també ha assolit l'equip de l'NFL dels Doplhins. Un dels seus jugadores, Kenny Stills, ha retret via Twitter a Ross que d'una banda impulsi iniciatives sense ànim de lucre i que d'altra banda «obri les portes de casa seva a Trump». Still al·ludeix a RISE, una iniciativa que afirma voler «educar i apoderar al món de l'esport per eliminar la discriminació racial i impulsar la justícia social».

La resposta de Ross no s'ha fet esperar i ho ha fet per ratificar el seu recolzament a Trump. En un comunicat ha justificat que sempre ha sigut un «actiu participant en el procés democràtic». «Mentre alguns prefereixen quedar-se al marge i criticar, jo prefereixo comprometre'm i donar suport a les causes en què crec», afirma. I aquestes causes, apunta, són «igualtat social, inclusió, diversitat, educació pública i sostenibilitat energètica».  Y afegeix: «He recolzat i continuaré donant suport a líders dels dos bàndols que assumeixin aquests reptes».