DRAMA MIGRATORI

Salvini acusa Open Arms d'utilitzar els rescats com a «provocació política»

«Fa 6 dies que és al Mediterrani i amenaça d'entrar a Itàlia. Li hauria donat temps a arribar a Espanya, el seu país», diu el dirigent

zentauroepp49340813 proactiva open arms imagenes del interior con las 121 person190807125637

zentauroepp49340813 proactiva open arms imagenes del interior con las 121 person190807125637 / PROACTIVA OPEN ARMS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l’Interiord’Itàlia, Matteo Salvini, ha acusatl’oenagé Open Arms d’utilitzar els rescats d’immigrants al Mediterrani com a “provocació política” i ha amenaçat de requisar el seu barco si accedeix a un port italià.

“Open Arms fa sis dies que és al Mediterrani i ara amenaça d’entrar a Itàlia. Li hauria donat temps a arribar aEspanya,el país d’aquesta oenagé,que ha donat bandera a la seva nau i on alguns alcaldes estan disposats a l’acollida”, va dir el líder ultradretà.

El dirigent italià es refereix a la situació del barco d’Open Arms, que des de la setmana passada espera davant l’illa italiana de Lampedusa que se li assigni un port segur per posar fora de perill 121 immigrants rescatats al mar en dues operacions diferents.

Restricció

“Potser aquests senyors només volen fer una provocació política: evidentment la vida de les persones a bord no és la seva veritable prioritat, sinó que volen tant sí com no transferir els clandestins al nostre país”, ha dit Salvini.

I ha reafirmat la seva decisió de mantenir tancats els ports italians a les naus de les oenagés, que acusa d’afavorir la immigració irregular. També ha avançat la seva determinació a requisar l’embarcació si l’oenagé trenca aquesta mesura, tal i com estableix un decret aprovat dilluns passat i que, a més, estableix multes de fins a un milió d’euros per als barcos que entrin sense permís en aigües italianes.

Dues operacions

Open Arms ha lamentat la situació d’espera al mar per sisè dia consecutiu i ha retret que aquesta Europa “inhumana continua de vacances”. El primer rescat va ser dijous, quan es van salvar 55 immigrants, entre ells dos nadons bessons iuna dona embarassada,just quan la seva embarcació estava “a punt de naufragar” i hi entrava aigua, va explicar el fundador de l’organtzació, Òscar Camps.

El segon va ser en plena nit i van ser socorregudes i acollides a bord 69 persones, entre aquestes dos nens i dues dones embarassades i “una de nou mesos amb contraccions”, i molts amb“signes inequívocs de la violènciasoferta aLíbia”, d’on van salpar.

Notícies relacionades

La nit de dissabte, la Guàrdia Costanera italiana va evacuar dues dones en avançat estat de gestació i la germana d’una d’elles ja que els seus fetus estaven mal col·locats i, si es posessin de part a l’embarcació, hi podria haver problemes.

Els països europeus i segurs més propers per traslladar a aquestes persones són Malta i Itàlia, si bé aquests mantenen els seus ports tancats a les naus de les oenagés i per permetre que hi atraquin solen exigir primer un acord per resituar els immigrants en altres països del continent.