Detingudes prop de 700 persones en les protestes a Moscou

La destacada opositora Lyubov Sobol es troba entre els arrestats

zentauroepp49312467 sobol190803143005

zentauroepp49312467 sobol190803143005 / TATYANA MAKEYEVA

1
Es llegeix en minuts

La policia russa ha detingut prop de 700 persones en el transcurs d’una nova protesta opositora celebrada al centre de Moscou, segons han informat grups independents.  La manifestació no havia sigut autoritzada per les autoritats, que des de l’última setmana han incrementat la repressió contra els grups opositors que reclamen eleccions lliures.

Arrest de manifestants a Moscou. /  TAtyAna MAKEYEVA (REUTERS)

Just abans de començar la protesta, ha sigut detinguda la destacada opositora Lyubov Sobol, en vaga de fam des de fa tres setmanes com a resposta a la decisió de les autoritats electorals de negar-li la inscripció de la seva candidatura per a les eleccions a l’assemblea legislativa de Moscou del 9 de setembre vinent. Sobol no és l’única vetada, hi ha desenes de candidats més.

L’opositora, de 31 anys, es dirigia en un taxi al centre de Moscou.  El vehicle ha sigut interceptat i Sobol ha sigut conduïda a una furgoneta de la policia. “Les autoritats fan tot el que poden per intentar intimidar l’oposició, per assegurar que la gent no surti al carrer a protestar pacíficament”, ha dit l’advocada just abans de la seva detenció. 

Principal activista

Varvara, de 22 anys, sí que ha estat a la protesta d’avui amb l’esperança que la pressió al carrer aconsegueixi introduir canvis polítics al país. “Soc aquí perquè vull que hi hagin grans canvis. El que tenim actualment és una atmosfera de control total”.

També abans de la protesta,el principal activista contra el KremlinAleksei Navalni, ha sigut condemnat a 30 dies de presó per violar les lleis a l’organitzar protestes no autoritzades. La manifestació celebrada dissabte passat a Moscou va acabar amb 1.400 persones detingudes.

Notícies relacionades

Navalni va ser hospitalitzat la setmana passada per una “greu reacció al·lèrgica”, però ell denuncia un “enverinament”. Aquest dissabte, la justícia russa ha anunciat l’obertura d’una investigació per “blanqueig” de diners contra l’organització que dirigeix Navalni i que es dedica a seguir la pista de casos de corrupció entre les elits del Govern rus. 

El moviment de protesta iniciat a mitjans de juliol és el més important que afronta el president Vladímir Putin des del seu retorn al Kremlin el 2012.

Temes:

Rússia Moscou