NOVA POLÈMICA

Trump, acusat de nou de racisme després dels seus atacs a un congressista negre

El president dels EUA qualifica el districte de Baltimore de «desastre fastigós, infestat de rates»

zentauroepp49240660 file   in this tuesday  april 2  2109 file photo  house over190728150731

zentauroepp49240660 file in this tuesday april 2 2109 file photo house over190728150731 / J Scott Applewhite

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Donald Trump ha tornat a ser acusat de racista després de l’agre atac que el president dels EUA va dirigir contra el congressista demòcrata Elijah Cummings, representant de Baltimore. Trump va qualificar el districte de Cummings com “un desastre fastigós, infestat de rates i rosegadors” i el va instar a posar-hi remei. Es dona la circumstància que el congressista afroamericà és una de les veus més crítiques contra la Casa Blanca pel tracte als migrants detinguts a la frontera amb Mèxic.

El mandatari va acusar Cummings d’atacar “brutalment” els agents de la policia fronterera “quan en realitat el seu districte de Baltimore és bastant pitjor i més perillós”, va dir en diversos missatges de Twitter. “El seu districte és considerat el pitjor dels Estats Units”, és un fàstic desagradable, infestat de rates i altres rosegadors, i si passés més temps a Baltimore, podria ajudar a netejar aquest lloc tan perillós i brut”, va afegir.

La setmana passada, Elijah Cummings va acusar el ministre interí de Seguretat Interior, Kevin McAleenan, d’“adornar” la realitat de la situació dels menors detinguts en centres de recepció a la frontera amb Mèxic.

Denúncia de Pelosi

La líder demòcrata a la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va denunciar els “atacs racistes” contra el congressista electe, “un ferm defensor del Congrés i del país, dels drets civils i la justícia econòmica”.

Notícies relacionades

“Senyor president, me’n vaig a casa al meu districte tots els dies”, va replicar Elijah Cummings, de 68 anys, a Twitter. “Tots els matins, m’aixeco i lluito pels meus veïns, és el meu deure constitucional supervisar el poder executiu, però és el meu deure moral lluitar pels meus electors”, va afegir el congressista.

Els comentaris furibunds de Trump contra Cummings tenen lloc diversos dies després de la controvèrsia que van generar altres missatges contra quatre congressistes demòcrates a qui va instar a tornar als seus “països” per arreglar aquells llocs.