MILERS D'HECTÀREES ARRASADES

Portugal lluita contra un gran incendi que ha causat 8 ferits

Centenars de bombers combaten les flames al centre del país

zentauroepp49157410 a firefighter monitors the progression of a wildfire at amen190721114006

zentauroepp49157410 a firefighter monitors the progression of a wildfire at amen190721114006 / PATRICIA DE MELO MOREIRA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un incendi de grans dimensions segueix actiu aquest diumenge al districte de Castelo Branco, al centre de Portugal, on la resta de focs preocupants van ser controlats durant la nit. Ja hi ha vuit ferits, un d’ells un civil greu per cremades.

El comandant de Protecció Civil Luís Belo Costa va informar en una roda de premsa que l’incendi actiu, a Vila de Rei, té una longitud total de 25 quilòmetres i, malgrat que el 60% de la seva àrea ja s’ha dominat, “encara hi ha molt front per resoldre”.

El foc es va estendre al municipi veí de Mação, on aquest diumenge hi ha el cap de l’incendi.

Terreny complicat

Prop de 800 bombers treballen exclusivament en aquest foc, als que durant el matí s’aniran unint diversos avions i helicòpters, per a uns treballs que estan sent dificultats peltipus de terreny i la quantitat de llogarrets per protegir.

Protecció Civil va informar que hi va haver diverses evacuacions i no descarta fer-ne més si fos necessari.

A més, el comandant va assenyalar que encara no hi ha un càlcul de l’àrea afectada per les flames, però es tracta d’un “incendi gran” que ja ha afectat diversos milers d’hectàrees.

Els altres incendis declarats dissabte a Castelo Branco, al municipi de Sertã, van ser dominats durant la matinada, tot i que centenars de bombers es mantenen al terreny per acabar els treballs d’extinció.

En total, va assenyalar el comandant, hi ha prop de 1.600 efectius al districte de Castelo Branco.

Els treballs d’extinció van ser reforçats per quatre tractors de les Forces Armades de Portugal per ajudar els bombers a accedir a les zones afectades.

Els greus incendis d’aquest cap de setmana al centre de Portugal ja van causar vuit ferits, set bombers lleus i un civil greu traslladat a la unitat de cremats d’un hospital de Lisboa.

Més calor, menys humitat

Notícies relacionades

Protecció Civil va alertar dijous passat que la pujada de les temperatures i la disminució de la humitat previstes per a aquest cap de setmana augmentaven el perill d’incendis forestals, per la qual cosa va demanar a la població que prengués precaucions.

L’Institut Portuguès del Mar i l’Atmosfera va posar aquest diumenge nou municipis en risc màxim d’incendi, la major part al districte de Castelo Branco.